Live τώρα    
Βουλγαρία: Κατά της συνεργασίας με το GERB οι Σοσιαλιστές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βουλγαρία: Κατά της συνεργασίας με το GERB οι Σοσιαλιστές

Το ενδεχόμενο συνεργασίας των Σοσιαλιστών με το κόμμα GERB του Μπόϊκο Μπορίσοφ, που αναδείχθηκε πρώτο στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη Βουλγαρία, απέκλεισε ο πρόεδρος του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού κόμματος Σεργκέι Στανίσεφ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο κ. Στανίσεφ δήλωσε πως "σήμερα, στις 12 Μαΐου του 2013, έφυγε για πάντα, όπως πιστεύω, η πλέον αλαζονική, η πλέον αντιδημοκρατική, η πλέον ανίκανη κυβέρνηση της Βουλγαρίας τα τελευταία 23 χρόνια. Η κυβέρνηση του Μπόικο Μπορίσοφ έπεσε από την εξουσία και δεν πρόκειται να ξαναγυρίσει".

Παράλληλα ο κ. Στανίσεφ σημείωσε ότι ότι το GERB θα ήταν δεύτερη πολιτική δύναμη "χωρίς τις εξαγορασμένες και ελεγχόμενες ψήφους", ενώ απέρριψε το ενδεχόμενο να ζητήσει το κόμμα του ακύρωση της εκλογικής διαδικασίας προκειμένου, όπως είπε, "να μην μπαίνει σε αδιέξοδο και σε νέες περιπέτειες η Βουλγαρία" υπογραμμίζοντας πως το πρώην κυβερνών κόμμα "έχασε το νόμιμο δικαίωμά του για διεκδίκηση της διακυβέρνησης της χώρας".

Οι ψηφοφόροι, όπως είπε ο κ. Στανίσεφ, τιμώρησαν το μέχρι πρόσφατα κυβερνών κόμμα για "τη φτώχεια και την εξαθλίωση στη χώρα, για τον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία, για τα σκάνδαλα και την περιφρόνηση των αρχών της δημοκρατίας αλλά και για την καταπάτηση της βουλγαρικής νομοθεσίας, μέσω των οποίων το GERB έθεσε εαυτόν σε πλήρη πολιτική απομόνωση".

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0