Live τώρα    
Ερυθρά Θάλασσα / Τουλάχιστον 3 νεκροί από την επίθεση των Χούθι σε ελληνόκτητο πλοίο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ερυθρά Θάλασσα / Τουλάχιστον 3 νεκροί από την επίθεση των Χούθι σε ελληνόκτητο πλοίο

Πλοίο Eternity C
(MARRINETRAFFIC.COM)

Τουλάχιστον τρεις νεκροί και δύο αγνοούμενοι είναι ο απολογισμός από την επίθεση των Χούθι εναντίον του ελληνόκτητου πλοίου «Eternity» στην Ερυθρά Θάλασσα.

Άγνωστη είναι, μέχρι στιγμής, η εθνικότητα των θυμάτων και των αγνοουμένων μελών του πληρώματος.

Υπενθυμίζεται πως, το περιστατικό εκτυλίχθηκε 50 ναυτικά μίλια δυτικώς της πόλης Χοντέιντα της Υεμένης, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το πλοίο επλήγη από τέσσερις ρουκέτες RPG που εκτόξευσαν αντάρτες Χούθι και δύο drones.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, στο πλοίο επέβαιναν 22 μέλη του πληρώματος, 21 από Φιλιππίνες και έναν από Ρωσία δέχθηκε επίθεση με θαλάσσια μη επανδρωμένα αεροσκάφη και χειροβομβίδες ρουκετών που εκτοξεύτηκαν από επανδρωμένα ταχύπλοα σκάφη, ανέφεραν πηγές.

Τουλάχιστον δύο μέλη του πληρώματος τραυματίστηκαν σοβαρά, δήλωσε στο Reuters ο διαχειριστής του, Cosmoship Management. Η γέφυρα του πλοίου χτυπήθηκε και οι τηλεπικοινωνίες επηρεάστηκαν, δήλωσε αξιωματούχος της εταιρείας.

Το πλήρωμα διατάχθηκε να εγκαταλείψει το πλοίο, αλλά οι σωσίβιες λέμβοι είχαν καταστραφεί, είπαν δύο πηγές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0