Σύμφωνα με το Βατικανό ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέρ Μιλέι, είναι μεταξύ των ηγετών που φθάνουν στη Ρώμη σήμερα Παρασκευή (25/4), την τελευταία ημέρα που η σορός του Πάπα των φτωχών θα βρίσκεται στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου καθώς το φέρετρό του θα σφραγιστεί σήμερα το βράδυ για την προετοιμασία της κηδείας του το Σάββατο (26/4).

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά από το γραφείο Τύπου του αίθουσας Τύπου του Βατικανού αναφέρουν ότι μέχρι σήμερα το πρωί απέτισαν φόρο τιμής στον Πάπα Φραγκίσκο περισσότεροι από 128.000 πιστοί.
Το προσκύνημα συνεχίστηκε καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας, με τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου μόνο από τις 4 τα ξημερώματα μέχρι τις 5:45 το πρωί για να καθαριστεί.

Η πρόσβαση στον ναό θα επιτρέπεται μέχρι τις 7 το απόγευμα. Μια ώρα αργότερα θα πραγματοποιηθεί η τελετή για το κλείσιμο του ξύλινου φέρετρου.
Να σημειωθεί ότι στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου μεταξύ των αρχηγών κρατών και των βασιλιάδων που θα παραστούν είναι οι: Μεταξύ των ξένων αξιωματούχων που έχει επιβεβαιωθεί ότι θα παρευρεθούν στην κηδεία είναι: ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τη σύζυγό του, Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, Ο πρόεδρος της Ουγγαρίας Βίκτωρ Όρμπαν, Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και η πρώτη κυρία Ολένα Ζελένσκα, Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ, βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε ΣΤ΄ και η βασίλισσα Λετίσια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.