Live τώρα    
Λίβανος / Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από πυρά του ισραηλινού στρατού εναντίον αμάχων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λίβανος / Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από πυρά του ισραηλινού στρατού εναντίον αμάχων

(EPA/STR)

Ο ισραηλινός στρατός άνοιξε πυρ εναντίον κατοίκων του νοτίου Λιβάνου που επιχειρούσαν να επιστρέψουν, κατά εκατοντάδες, στα χωριά τους, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 22 άνθρωποι και να τραυματιστούν 124, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, «οι επιθέσεις του ισραηλινού εχθρού εναντίον πολιτών που επιχειρούσαν να επιστρέψουν στα χωριά τους, τα οποία είναι ακόμη υπό κατοχή, προκάλεσαν τον θάνατο 22 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων είναι έξι γυναίκες και ένας στρατιώτης, ενώ 124 τραυματίστηκαν» σε 19 διαφορετικές κοινότητες.

(EPA/STR)

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 15 νεκρούς.

(EPA/STR)

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε σήμερα από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να «αποσύρει τις δυνάμεις του που εξακολουθούν να είναι παρούσες στον Λίβανο», ανέφερε η γαλλική προεδρία επικαλούμενη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ηγετών.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε στον πρωθυπουργό τη σημασία να μην υπονομεύει τίποτα τις προσπάθειες των νέων λιβανικών αρχών να αποκαταστήσουν την εξουσία του κράτους σε όλη την επικράτεια της χώρας τους», ανέφερε η γαλλική προεδρία.

Ωστόσο, δεν υπήρξε ανοιχτή αναφορά στους ανθρώπους που σκοτώθηκαν σήμερα στον νότιο Λίβανο από πυρά του ισραηλινού στρατού, όπως υποστηρίζουν οι λιβανικές αρχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0