Αποζημίωση μαμούθ επιδίκασε το δικαστήριο του Λος Άντζελες σε βάρος του επιχειρηματία Άλκη Δαυίδ που καταδικάστηκε για βιασμό και σεξουαλική επίθεση σε υπάλληλό του.
Ο Άλκης Δαυίδ κληρονόμος της Coca-Cola 3Ε καλείται να καταβάλλει στο θύμα 900 εκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε ο δικηγόρος της.

Η γυναίκα, με το ψευδώνυμο Jane Doe στη μήνυση της κατά του Αλκιβιάδη «Άλκη» Δαυίδ, κατήγγειλε ότι παρενοχλήθηκε και βιάστηκε κατά την περίοδο τριών ετών (2016 -2019).
«Είναι τόσο απαίσια, τα γεγονότα αυτής της υπόθεσης. Βίασε την πελάτη μου ενώ ήταν ήδη κατηγορούμενος σε άλλη υπόθεση», είπε ο δικηγόρος του θύματος.
Από την πλευρά του καταδικασθέντα δεν έγινε κάποιο σχόλιο καθώς σύμφωνα με τη Los Angeles Times ο δικηγόρος του Δαυίδ δεν ήταν διαθέσιμος.
Πάντως, η αποζημίωση είναι «μία από τις μεγαλύτερες για σεξουαλική επίθεση στην ιστορία», όμως για τον Άλκη Δαυίδ αυτή είναι απλά η πιο πρόσφατη εναντίον του.
Ο Άλκης Δαυίδ έχει καταδικασθεί και σε άλλες υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης που ασκήθηκαν εναντίον του και ο ίδιος και οι επιχειρήσεις του έχουν διαταχθεί να πληρώσουν περίπου 70 εκατομμύρια δολάρια ως συνδυασμένη αποζημίωση.
Ο Δαυίδ είναι γνωστός για την εταιρεία του Hologram USA, η οποία δημιουργεί ολογράμματα νεκρών διασημοτήτων. Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας του περιλαμβάνει επίσης πολλές υπηρεσίες streaming στο Διαδίκτυο.
Η γυναίκα που μήνυσε τον Δαυίδ είναι ένα μοντέλο στα 30 της που τον γνώριζε ως «μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης και δισεκατομμυριούχο» όταν πήγε να δουλέψει μαζί του στην Hologram USA.
Από την αρχή της απασχόλησής της, η συμπεριφορά του Δαυίδ στο γραφείο ήταν ανησυχητική, ισχυρίστηκε η γυναίκα. Μια γυναίκα συνάδελφος είπε στη γυναίκα ότι ο Δαυίδ τη φίλησε με το ζόρι, ανέφερε η μήνυση. Και το 2016, η ενάγων ισχυρίστηκε ότι ο Δαυίδ προσπάθησε να τη φιλήσει κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού εργασίας στο ιδιωτικό του νησί στην Ελλάδα, αλλά εκείνη αντέδρασε και εκείνος ζήτησε συγγνώμη.
Απολύθηκε αργότερα το ίδιο έτος και δεν μίλησε ξανά με τον Δαυίδ μέχρι το 2018, σύμφωνα με την καταγγελία. Στη συνέχεια, ο Δαυίδ της πρόσφερε δουλειά ως πρεσβευτής φίρμας στην εταιρεία κατασκευής κάνναβης του, Swiss-X.
Μετά την αποδοχή της δουλειάς, ο Δαυίδ κάλεσε τη γυναίκα πίσω στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, όπου της ζήτησε να δοκιμάσει κάτι που είπε ότι ήταν ένα προϊόν CBD, σύμφωνα με τη μήνυση. Η γυναίκα άρχισε να αισθάνεται μεθυσμένη και αποπροσανατολισμένη και ο Δαυίδ στη συνέχεια αυνανίστηκε και την ανάγκασε να αγγίξει το πέος του, σύμφωνα με τη μήνυση.
Τον Απρίλιο του 2019, η γυναίκα κατήγγειλε ότι ο Δαυίδ τη βίασε σε ένα μικρό δωμάτιο κατά τη διάρκεια μιας επαγγελματικής συνάντησης.