Live τώρα    
Γάζα / Δημοσιογράφος αποστόμωσε εκπρόσωπο του Ισραήλ – «Πόσους αμάχους έχετε σκοτώσει;» (βίντεο)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γάζα / Δημοσιογράφος αποστόμωσε εκπρόσωπο του Ισραήλ – «Πόσους αμάχους έχετε σκοτώσει;» (βίντεο)

Δημοσιογράφος - εκπρόσωπος Ισραήλ
[email protected]

Με απανωτές ερωτήσεις σε ιδιαίτερα σκληρό ύφος βρέθηκε αντιμέτωπος ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Ισραήλ, Άβι Χέιμαν, σε συνέντευξη του στον βρετανό δημοσιογράφο Πιρς Μόργκαν.

Ο Πιρς Μόργκαν δεν άφησε σε «χλωρό κλαρί» τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης του Ισραήλ, επιμένοντας να του δώσει τον ακριβή αριθμό των αμάχων που έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά.

Αυτό που φαίνεται να προκάλεσε την ένταση στη συζήτηση ήταν ότι ο Άβι Χέιμαν ήταν σαφής στις απαντήσεις του για τους τρομοκράτες και τη δράση της Χαμάς αλλά συστηματικά απέφευγε να αναφερθεί στους νεκρούς πολίτες της Γάζας.

@aljazeeraenglish “You literally have no idea how many civilians you’ve killed.” Piers Morgan says he finds it 'astonishing' that Israeli spokesperson Avi Hyman is unable to provide the number of Palestinian civilians killed by Israel's war on Gaza. #news #piersmorgan #quotable ♬ original sound - Al Jazeera English

«Οπότε πόσους αμάχους πιστεύετε ότι έχετε σκοτώσει;» ρώτησε ο Πιρς Μόργκαν, με τον ισραηλινό εκπρόσωπο να λέει «δεν έχουμε ακριβείς αριθμούς, γι' αυτό και όπως ξέρετε η κατάσταση με τον πόλεμο είναι ομιχλώδης».

«Αφού ξέρετε ακριβώς πόσους τρομοκράτες έχετε σκοτώσει, θα πρέπει να ξέρετε και πόσους αμάχους. Διαφορετικά βάζετε σε προτεραιότητα τις ζωές των τρομοκρατών απέναντι στις ζωές αθώων» συνέχισε την πίεση ο Μόργκαν.

Όταν, ο Ισραηλινός εκπρόσωπος ισχυρίστηκε ότι «οι αριθμοί που δίνει η Χαμάς είναι λάθος» ο Βρετανός δημοσιογράφος συνέχισε το στρίμωγμα, τονίζοντας: «Ωραία, αφού είναι λάθος γιατί μου τους αναφέρατε;».

«Είστε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης και δεν ξέρετε πόσους αμάχους έχετε σκοτώσει» επέμεινε ο Μόργκαν. «Δεν έχω αυτή την πληροφορία, δεν έχω την εξουσιοδότηση να σας τη δώσω» απάντησε ο Χέιμαν και τότε ο βρετανός δημοσιογράφος εξερράγη:

«Αφού έχετε τον αριθμό των τρομοκρατών θα έπρεπε να έχετε τον αριθμό του άμαχου πληθυσμού» επέμεινε ο δημοσιογράφος και πρόσθεσε ότι αυτό, ο κόσμος θα τα εκλάβει ως κάτι πολύ ενοχλητικό «κυρίως γιατί επιμένετε να λέτε ότι κάνετε τα πάντα για αποφύγετε να σκοτώσετε άμαχους».

«Έχετε την εξουσιοδότηση να μου πείτε τον αριθμό των τρομοκρατών που σκοτώσατε αλλά όχι τον αριθμό των αμάχων; Έρχεστε εδώ ως εκπρόσωπος του Ισραήλ και δεν θέλετε να ερωτηθείτε για το πόσους αμάχους σκοτώσατε επειδή δεν γνωρίζετε. Αντιλαμβάνεστε πόσο γελοίο ακούγεται αυτό;».

Όταν ο Χέιμαν ψέλλισε ότι πρόκειται για μία «ομιχλώδη κατάσταση» ο Μόργκαν σχολίασε ότι η κατάσταση είναι ομιχλώδης μόνο αναφορικά με τους αμάχους».

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε την  περασμένη Τρίτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0