Live τώρα    
Καναδάς / Απόκοσμες εικόνες από τις πυρκαγιές - Έγινε κατακόκκινος ο ουρανός (βίντεο)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καναδάς / Απόκοσμες εικόνες από τις πυρκαγιές - Έγινε κατακόκκινος ο ουρανός (βίντεο)

Ο ουρανός κατακόκκινος από τις φωτιές στον Καναδά
SCREENSHOT

Συγκλονίζουν οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τις πυρκαγιές στον Καναδά, με τους πυκνούς καπνούς να έχουν καλύψει τον ήλιο και να έχουν κάνει κόκκινο τον ουρανό.

Περισσότερες από 200 φωτιές συνεχίζουν να μαίνονται στα Βορειοδυτικά Εδάφη του Καναδά και χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. 

Οι περίπου 20.000 κάτοικοι της πρωτεύουσας Γέλοουναϊφ διατάχθηκαν χθες Τετάρτη να απομακρυνθούν κατεπειγόντως από αυτήν ως αύριο Παρασκευή οδικώς και αεροπορικώς. Η πόλη αντιπροσωπεύει περίπου το ήμισυ του συνολικού πληθυσμού της απομακρυσμένης περιοχής, η οποία βρίσκεται βόρεια της Αλμπέρτα και ανατολικά της Yukon.

«Είμαστε όλοι κουρασμένοι από τη λέξη άνευ προηγουμένου, ωστόσο δεν υπάρχει άλλος τρόπος να περιγραφεί αυτή η κατάσταση στα Βορειοδυτικά Εδάφη», δήλωσε η πρωθυπουργός  των Βορειοδυτικών Περιφερειών Caroline Cochrane την Τετάρτη το βράδυ . Η κοινότητα του N'dilo βρίσκεται επίσης υπό εντολή εκκένωσης, ανέφεραν αξιωματούχοι, σύμφωνα με το CNN. 

Όσοι εξέρχονται από την περιοχή του Γέλοουναϊφ αντιμετωπίζουν μια δυνητικά επικίνδυνη διαδρομή αφού οι πύρινα μέτωπα συνεχίζουν να καίνε στην περιοχή και ο καπνός έχει σκεπάσει τα πάντα.

Σχεδόν 168.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν εσπευσμένα τα σπίτια τους στον Καναδά από την έναρξη της φετινής περιόδου των πυρκαγιών, που έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ και αυτές τις μέρες μαίνονται στα Βορειοδυτικά Εδάφη, περιοχή με επιφάνεια διπλάσια από αυτή της μητροπολιτικής Γαλλίας, όπου καταμετρώνται 230 ενεργά μέτωπα.

Ο καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό ανέφερε χθες πως οι ένοπλες δυνάμεις παραμένουν επί ποδός για να προσφέρουν βοήθεια στους κατοίκους των Βορειοδυτικών Εδαφών. «Θα συνεχίσουμε να σας παρέχουμε όποιους πόρους χρειαστεί» και να «βοηθάμε όπως μπορούμε», τόνισε μέσω X (του πρώην Twitter).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0