Πλήθος πολιτών συγκεντρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από τον καθεδρικό ναό Ντουόμο του Μιλάνου όπου τελείται η εξόδιος ακολουθία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Στην πρώτη σειρά καθισμάτων, στο εσωτερικό του κάθισαν η μεγαλύτερη κόρη του Καβαλιέρε Μαρίνα, η τελευταία του σύντροφός του Μάρτα Φασίνα και, σε λίγα μέτρα απόσταση, η πρώην σύζυγος Βερόνικα Λάριο.
Addio al presidente Silvio #Berlusconi @MilanNewsit pic.twitter.com/IoQRlCOT48
— Antonio Vitiello (@AntoVitiello) June 14, 2023
Πριν από την έναρξη της τελετής το φέρετρο τοποθετήθηκε για σύντομο χρονικό διάστημα στην είσοδο του ναού ώστε να μπορέσουν οι πολίτες να αποχαιρετίσουν τον Μπερλουσκόνι, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών την περασμένη Δευτέρα.
Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, η σορός του Ιταλού μεγιστάνα και πρώην πρωθυπουργού πρόκειται στη συνέχεια να αποτεφρωθεί και να τοποθετηθεί στο μαυσωλείο που είχε δημιουργηθεί, με βούλησή του, στο πάρκο της βίλας του Άρκορε, λίγο έξω από το Μιλάνο, αναφέρει το Reuters.

Παρόντες στην τελετή ήταν μεταξύ άλλων η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι με όλο το υπουργικό συμβούλιο, ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Μάριο Ντράγκι και η επικεφαλής της ιταλικής κεντροαριστεράς Έλι Σλάιν.