Γελώντας δυνατά, φανερά ανακουφισμένη και ευτυχισμένη από το αποτέλεσμα, η Καμάλα Χάρις συνομιλεί στο τηλέφωνο με τον Τζο Μπάιντεν λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της νίκης τους.
«Τα καταφέραμε, Τζο! Τα καταφέραμε. Θα γίνεις ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών» λέει η αντιπρόεδρος στον πρόεδρο των ΗΠΑ, που όπως φαίνεται από την αθλητική περιβολή της, η ανακοίνωση του αποτελέσματος, μάλλον, τη βρήκε να κάνει τζόκινγκ.
Η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος
Η Καμάλα, έχει μια πολύ σημαντική πρωτιά. Είναι η πρώτη γυναίκα και μάλιστα αφροαμερικανίδα και με ασιατικές ρίζες που γίνεται αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η πολιτική της καριέρα ξεκίνησε, μόλις, το 2017 όταν εκλέχθηκε γερουσιαστής στην Καλιφόρνια. Μέχρι τότε ήταν η γενική εισαγγελέας της Καλιφόρνιας.
Η Καμάλα υποστήριξε το Medicare-for-all, τη νομιμοποίηση της χρήσης μαριχουάνας για ευφορικούς σκοπούς, τη θέσπιση του νόμου DREAM για τα παιδιά μεταναστών και τη μείωση των φόρων για τις εργαζόμενες και τις μεσαίες τάξεις, αυξάνοντας τους φόρους στις επιχειρήσεις και το πλουσιότερο 1% των Αμερικανών.
Δυο χρόνια μετά, τον Ιανουάριο του 2019, ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει την προεδρία ενώ όταν ο Μπάιντεν πήρε το χρίσμα των Δημοκρατικών την επέλεξε για αντιπρόεδρό του.