Live τώρα    
Γαλλία: Μία πρόσληψη, 500.000 απολύσεις...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γαλλία: Μία πρόσληψη, 500.000 απολύσεις...

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε η γαλλική Δικαιοσύνη σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας Canard Enchaine που αναφέρει ότι η σύζυγος του συντηρητικού υποψήφιου Φρανσουά Φιγιόν πληρωνόταν για χρόνια από τον κρατικό προϋπολογισμό χωρίς να εργάζεται.

Μερικές φορές οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: 500.000 απολύσεις στον δημόσιο τομέα υπόσχεται ο Φιγιόν στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος, 500.000 ευρώ εκτιμάται ότι έλαβε συνολικά η Πενέλοπι Φιγιόν για τις υπηρεσίες της ως "κοινοβουλευτική συνεργάτις" του. Ακόμη μάλιστα και όταν ο υποψήφιος της γαλλικής Δεξιάς για την προεδρία εγκατέλειψε το βουλευτικό γραφείο του, η σύζυγός του συνέχισε να αμείβεται από το Δημόσιο ως βοηθός τού Μαρκ Ζουλό, ο οποίος τον διαδέχθηκε στο κοινοβούλιο.

"Δεν εργάστηκε ποτέ με εκείνην, δεν έχω πληροφορίες επί του θέματος" δηλώνει στην Canard Enchaine κοινοβουλευτική συνεργάτις του Ζουλό. Εκτός από τις αμοιβές της από το κοινοβούλιο, η Πενέλοπι Φιγιόν εμφανιζόταν να εργάζεται από τον Μάιο του 2012 ώς τον Δεκέμβριο του 2013 και στο περιοδικό Revue des deux mondes, ιδιοκτησίας του Μαρκ Λαντρέ ντε Λασαριέρ, φίλου του Φιγιόν. Ο μισθός της ανερχόταν σε περίπου 5.000 ευρώ τον μήνα.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά από την εφημερίδα, ο διευθυντής του περιοδικού, Μισέλ Κρεπού, δήλωσε "κατάπληκτος". "Δεν συνάντησα ποτέ την Πενέλοπι Φιγιόν και δεν την είδα ποτέ στα γραφεία" πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πάντως ότι η κυρία Φιγιόν είχε υπογράψει "δύο ή ενδεχομένως τρία άρθρα".

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις αυτές, ο εκπρόσωπος Τύπου του Φιγιόν, Τιερί Σολέρ, δήλωσε ότι ο διευθυντής του περιοδικού προφανώς δεν είναι "καλά ενημερωμένος". Παραδέχτηκε, κατά τα άλλα, ότι η Πενέλοπι Φιγιόν υπήρξε "συνεργάτις" του Φρανσουά Φιγιόν και υπενθύμισε, χωρίς να αναφερθεί στις μισθολογικές απολαβές της, ότι "συμβαίνει συχνά οι σύντροφοι των κοινοβουλευτικών να είναι οι συνεργάτες τους".

"Εκτός θέματος" ήταν και οι εξηγήσεις του ίδιου του Φιγιόν. Χωρίς να σχολιάσει επί της ουσίας το δημοσίευμα, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών δήλωσε "εξοργισμένος" για την "περιφρόνηση και τον μισογυνισμό", που, όπως υποστήριξε, αποπνέει. "Βλέπω ότι η περίοδος της λάσπης ξεκίνησε", πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0