Μαθητικές κινητοποιήσεις κατά της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης Ρέντζι ξεσήκωσαν χθες όλη την Ιταλία ενώ παράλληλα οι εκπαιδευτικοί των ανεξάρτητων συνδικάτων Cobas, Unicobas, Anief και Cub κατέβηκαν σε απεργία. «Ο πολιτισμός δεν είναι εμπόρευμα» και «τα σχολεία λένε όχι στον Ρέντζι», ήταν δύο από τα κυριότερα συνθήματα της κινητοποίησης.
Μαθητές και καθηγητές διαδήλωσαν μπροστά από το κοινοβούλιο στη Ρώμη με αίτημα την πρόσληψη όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών για τους οποίους η μεταρρύθμιση της ιταλικής κυβέρνησης δεν εγγυάται μόνιμη θέση εργασίας.
Παράλληλα, οι απεργοί απέρριψαν την «ταπεινωτική απόφαση της κυβέρνησης Ρέντζι να αυξήσει μόνον κατά 8 ευρώ μεικτά τους μισθούς των καθηγητών» έπειτα από έξι χρόνια παγώματος των αμοιβών τους. Στο Μιλάνο, οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία και τραυματίσθηκαν στο κεφάλι ένας 50χρονος καθηγητής και ένας 18χρονος μαθητής. Στη Νάπολη, δυο μαθητές και τέσσερις αστυνομικοί τραυματίσθηκαν, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με διαδηλωτές οι οποίοι προσπάθησαν να κατευθυνθούν προς την τοπική έδρα της Ένωσης Βιομηχάνων Confindustria.