Live τώρα    
Κόσοβο / Κόσοβο: Επίθεση με δακρυγόνο στο κοινοβούλιο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κόσοβο / Κόσοβο: Επίθεση με δακρυγόνο στο κοινοβούλιο

Η συνεδρίαση του Κοινοβουλίου του Κοσόβου, παρουσία μάλιστα εκπροσώπων της διεθνούς κοινότητας, διακόπηκε αιφνιδιαστικά χθες όταν βουλευτής της αντιπολίτευσης έριξε δακρυγόνο μέσα στην αίθουσα.

Το δακρυγόνο ρίχτηκε από τον πρώην αρχηγό και νυν βουλευτή του αντιπολιτευόμενου κόμματος "Αυτοδιάθεση" Αλμπίν Κούρτι.

Κάποιοι από τους βουλευτές ένιωσαν έντονη δυσφορία και η βουλευτής του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος Κοσόβου Φλιόρα Μπροβίνα λιποθύμησε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Πρίστινας.

Στη συνεδρίαση ήταν παρών ο ειδικός εκπρόσωπος της Ε.Ε. στο Κόσοβο Σάμουελ Ζμπόγκαρ, ο οποίος κατόρθωσε με μεγάλη δυσκολία να εξέλθει από τη γεμάτη καπνό αίθουσα. Ορισμένα ΜΜΕ στην Πρίστινα μετέδωσαν μάλιστα ότι και εκείνος λιποθύμησε.

Πριν από τη ρίψη δακρυγόνου υπήρξε έντονη φιλονικία μεταξύ βουλευτών της αντιπολίτευσης και του κυβερνητικού συνασπισμού και σε μια στιγμή η βουλευτής της "Αυτοδιάθεσης" Αλμπουλιένα Χατζίου έριξε ένα ποτήρι νερό στο πρόσωπο του αντιπροέδρου της Βουλής του Κοσόβου Τζαβίντ Χαλίτι.

Η κατάσταση στη Βουλή του Κοσόβου είναι τεταμένη λόγω συνεχών επεισοδίων με πρωταγωνιστές βουλευτές της αντιπολίτευσης. Την περασμένη εβδομάδα βουλευτές της αντιπολίτευσης εμπόδισαν τη διεξαγωγή συνεδρίασης της Βουλής καταλαμβάνοντας το βήμα και το έδρανο του προεδρεύοντος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμφωνία Βελιγραδίου - Πρίστινας που προβλέπει τη συγκρότηση Ένωσης Σερβικών Δήμων στο βόρειο Κόσοβο.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου βουλευτές του αντιπολιτευόμενου κινήματος "Αυτοδιάθεση" έριξαν αβγά στον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Ίσα Μουστάφα, την ώρα που ενημέρωνε τα μέλη της Βουλής για τη συμφωνία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0