Εμπρηστές επιτέθηκαν σε ένα κέντρο υποδοχής προσφύγων στο γερμανικό ομόσπονδο κρατίδιο της Βαυαρίας, ανακοίνωσε χθες η γερμανική αστυνομία, καθώς οι αρχές της χώρας δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στο κύμα εισροής ανθρώπων που εγκαταλείπουν τις χώρες τους για να σωθούν από τους πολέμους, τους διωγμούς και τη φτώχεια.
Η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο την πυρκαγιά στο Νόιστατ αν ντερ Βάλντνααμπ τα ξημερώματα. Ένας από τους πρόσφυγες κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι είδε δύο ανθρώπους να πηδούν από ένα παράθυρο στο ισόγειο κι ένα τρίτο πρόσωπο μπροστά στο κτήριο, που διέφυγαν. Οι 19 διαμένοντες στο κέντρο, ανάμεσά τους τρία παιδιά, δεν τραυματίστηκαν και επέστρεψαν στο άλλοτε πανδοχείο που χρησιμοποιείται για την υποδοχή αιτούντων άσυλο.
Το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρονιάς καταγράφηκαν 150 εμπρηστικές και άλλες επιθέσεις που προκάλεσαν ζημιές ή κατέστρεψαν ολοσχερώς κέντρα υποδοχής προσφύγων, σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές. Την Τετάρτη ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε πως το Βερολίνο αναμένει ο αριθμός των αιτούντων άσυλο να φτάσει τους 800.000 ανθρώπους φέτος.
Μολαταύτα το 60% των Γερμανών πιστεύει ότι η χώρα μπορεί να αντιμετωπίσει τη ραγδαία αύξηση της ροής των προσφύγων, ποσοστό αυξημένο εν σχέσει με τον Ιούλιο, όταν ανερχόταν στο 54%, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση την οποία επικαλέστηκε χθες η γερμανική δημόσια τηλεόραση ZDF.