Live τώρα    
Η UNICEF για την Υεμένη: Στο έλεος του πολέμου 20 εκατομμύρια άνθρωποι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η UNICEF για την Υεμένη: Στο έλεος του πολέμου 20 εκατομμύρια άνθρωποι

Οκτώ στους δέκα κατοίκους της Υεμένης ή περισσότερο από 20 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν άμεση ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας, καθώς οι αεροπορικές επιθέσεις της Σαουδικής Αραβίας και ο εμφύλιος πόλεμος καταστρέφουν τη φτωχή χώρα, καταγγέλλει ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF).

Για περισσότερες από 11 εβδομάδες η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας βομβαρδίζει τους αντάρτες Χούτι, τη μαχητική ομάδα που κυριαρχεί στην Υεμένη, σε μια προσπάθεια να επαναφέρει τον εξόριστο πρόεδρο της χώρας στην εξουσία και να υποστηρίξει ντόπιους μαχητές να αντισταθούν στην προέλαση των Χούτι σε πεδία μαχών σε όλη τη χώρα.

Ο αποκλεισμός του εναέριου χώρου της Υεμένης και των λιμανιών της έχει διακόψει τις προμήθειες τροφίμων και καυσίμων στη διψασμένη χώρα, όπου οι πετρελαιοκινούμενες αντλίες που παρέχουν πόσιμο νερό και νερό για εγκαταστάσεις υγιεινής δεν λειτουργούν ως επί το πλείστον.

«20,4 εκατ. άνθρωποι υπολογίζεται αυτή τη στιγμή ότι βρίσκονται σε ανάγκη κάποιας μορφής ανθρωπιστικής βοήθειας, εκ των οποίων 9,3 εκατ. είναι παιδιά», δήλωσε από την πρωτεύουσα Σαναά ο Τζέρεμι Χόπκινς, αναπληρωτής αντιπρόσωπος της UNICEF.

Σε άλλες επείγουσες ανθρωπιστικές ανάγκες, συμπεριέλαβε τον υποσιτισμό, ελλείψεις σε ιατρικά είδη, τη στήριξη απώλειας αμάχων στις αεροπορικές επιθέσεις, τις στρατολογήσεις παιδιών και τις ζημιές σε σχολεία από τις αντιμαχόμενες πλευρές. Ακόμη και πριν το ξέσπασμα των μαχών, η UNICEF ανέφερε πως περίπου 10 εκατομμύρια άνθρωποι στην Υεμένη είχαν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια εξαιτίας του εμφυλίου.

Από τα τέλη Μαρτίου, η σύγκρουση στην Υεμένη έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 2.000 ανθρώπων και τον τραυματισμό 10.000. Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί και ο πληθυσμός της φτωχής χώρας της αραβικής χερσονήσου έχει ελλείψεις σε όλα, κυρίως σε τρόφιμα, πόσιμο νερό, φάρμακα και καύσιμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0