Live τώρα    
"Σύνοδος κορυφής των Λαών" στις Βρυξέλλες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Σύνοδος κορυφής των Λαών" στις Βρυξέλλες

Εκατοντάδες ακτιβιστές, διανοούμενοι και βουλευτές από χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Καραϊβικής και της Ευρώπης συγκεντρώθηκαν προχθές στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της "Συνόδου Κορυφής των Λαών", που πραγματοποιήθηκε παράλληλα με την σύνοδο κορυφής Ε.Ε. - Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής.

Οι ακτιβιστές εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους λαούς της Λατινικής Αμερικής, την υποστήριξή τους στους αγώνες για υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και του φυσικού πλούτου, αλλά και την αντίθεσή τους στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τις τεχνικές χειραγώγησης των ΜΜΕ.

Τα βασικά θέματα της συνόδου των λαών ήταν η κλιματική αλλαγή, οι συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου και φυσικά η παγκόσμια δύναμη των μέσων μαζικής ενημέρωσης. "Πραγματικά είναι πολύ ελπιδοφόρο το ότι οι άνθρωποι ξεσηκώνονται για να διεκδικήσουν αυτά που είναι δικά τους. Αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει εναλλακτική λύση στη νεοφιλελεύθερη προοπτική της κρίσης και αισθάνονται την ανάγκη να ανταλλάξουν εμπειρίες και να ενώσουν τις δυνάμεις τους στον αγώνα" αναφέρεται στο κοινό ψήφισμα της συνόδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0