Μια ακόμη επίσκεψη - αστραπή η οποία κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας πραγματοποίησε χθες η Μαρίν Λεπέν. Η επικεφαλής του γαλλικού ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Δούμας Σεργκέι Ναρίσκι, ο οποίος βρίσκεται στη λίστα των κυρώσεων της Ε.Ε.
"Ο κύριος Ναρίσκιν και εγώ συναντιόμαστε χονδρικά μια φορά κάθε χρόνο" δήλωσε η Λεπέν κατά την έξοδό της από το κτήριο όπου συναντήθηκαν. "Είναι σημαντικό η εκπρόσωπος του κορυφαίου κόμματος της Γαλλίας να μπορεί να συζητήσει την κατάσταση στην Ευρώπη, στον κόσμο" σημείωσε προσθέτοντας ότι στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε ιδιαίτερα η κατάσταση στην Ουκρανία και η προέλαση του Ισλαμικού Κράτους στη Μέση Ανατολή.
Γαλλικά μέσα ενημέρωσης έχουν μεταδώσει ότι το κόμμα της Μαρίν Λεπέν έχει εξασφαλίσει τη χορήγηση δανείων ύψους 9 εκατ. ευρώ από ρωσική τράπεζα, αλλά η Λεπέν αρνήθηκε ότι η επίσκεψή της είχε οικονομικό υπόβαθρο. Η ίδια απέφυγε να αποκαλύψει τις συναντήσεις που είχε με άλλα πρόσωπα κατά τη διάρκεια "της πολύ σύντομης" επίσκεψής της στη Μόσχα.
Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου επισκέφθηκε τη ρωσική πρωτεύουσα και τον Απρίλιο του 2014, μόλις λίγες εβδομάδες μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία. Μετά τη συνάντηση της με τον Ναρίσκιν είχε ταχθεί υπέρ της ρωσικής πρότασης σχετικά με την ομοσπονδιοποίηση της Ουκρανίας, ενώ κατήγγειλε τις ευρωπαϊκές κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας.