Ως μεγαλύτερο εχθρό για την ασφάλεια της Ρωσίας χαρακτήρισε το Ισλαμικό Κράτος ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Σεργκέι Λαβρόφ. Γι' αυτό τον λόγο, εξήγησε, η Ρωσία προσφέρει όπλα στο Ιράκ και στη Συρία, για να τις βοηθήσει να αντιμετωπίσουν την τζιχαντιστική οργάνωση.
Αιτιολογώντας την εκτίμησή του, ο Λαβρόφ επικαλέστηκε τους χιλιάδες Ευρωπαίους και Αμερικανούς που πολεμούν σήμερα στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους. "Ήδη έχουν αρχίσει να επιστρέφουν σπίτια τους. Επιστρέφουν για να αναπαυθούν αφού πολέμησαν και ενδέχεται να εξαπολύσουν βίαιες ενέργειες στις πατρίδες τους" σημείωσε και πρόσθεσε ότι η Μόσχα βοηθά τόσο τη Συρία όσο και το Ιράκ προσφέροντας όπλα στους στρατούς τους και στις δυνάμεις ασφαλείας τους.
Την ίδια στιγμή, στην Υεμένη οι αεροπορικές δυνάμεις του σουνιτικού συνασπισμού υπό τη Σαουδική Αραβία συνέχισαν να βομβαρδίζουν στόχους των ανταρτών Χούτι και των συμμάχων τους στη χώρα, μόλις λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Ριάντ ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις ολοκληρώθηκαν. Συγκρούσεις αναφέρθηκαν και στο Άντεν, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Υεμένης, και άλλες περιοχές.
Οι Χούτι απελευθέρωσαν τον υπουργό Άμυνας, έναν αδελφό του προέδρου Χάντι και έναν αξιωματικό του στρατού, οι οποίοι κρατούνταν αιχμάλωτοι από τις 25 Μαρτίου στα νότια της χώρας, όπως ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή που πρόσκειται στη διαμεσολάβηση. Το βράδυ της Τρίτης το Ριάντ ανακοίνωσε τον τερματισμό της επιχείρησής του στην Υεμένη εναντίον των Χούτι, λέγοντας ότι οι στόχοι επιτεύχθηκαν. Προειδοποίησε όμως ότι, αν χρειαστεί, θα συνεχίσει τη δράση του κατά των σιιτών πολιτοφυλάκων.
Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι τουλάχιστον 944 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 3.487 είναι οι τραυματίες από τις επιδρομές που έχει εξαπολύσει η σουνιτική συμμαχία από τις 19 Μαρτίου.