Live τώρα    
Ουκρανία: Συνεχόμενοι "πνιγμοί"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ουκρανία: Συνεχόμενοι "πνιγμοί"

Γνωστός φιλορώσος δημοσιογράφος δολοφονήθηκε χθες στο Κίεβο σε μια επαγγελματικού τύπου εκτέλεση, έξω από το σπίτι του στο κέντρο του Κιέβου, μία ημέρα μετά τον φόνο πρώην βουλευτή που ανήκε στο περιβάλλον του ανατραπέντος προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Ο δημοσιογράφος Όλες Μπουζίνα δέχθηκε δολοφονική επίθεση στις 13:20 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος) από δύο κουκουλοφόρους ενόπλους στην είσοδο του σπιτιού του. Ο 45χρονος Μπουζίνα ήταν γνωστός για τα φιλορωσικά άρθρα γνώμης που δημοσιεύονταν στην εφημερίδα "Sevodnia", η οποία ανήκει στην αυτοκρατορία των μέσων ενημέρωσης του πλουσιότερου επιχειρηματία της Ουκρανίας Ρινάτ Αχμέτοφ. Ήταν πέρυσι υποψήφιος με το κόμμα "Ρωσικός Συνασπισμός" αλλά δεν είχε καταφέρει να εκλεγεί.

Προχθές, ο πρώην βουλευτής του "Κόμματος των Περιφερειών" του ανατραπέντος προέδρου Γιανουκόβιτς Όλεχ Καλάσνικοφ, είχε δολοφονηθεί σε παρόμοια επίθεση καθώς έμπαινε στο σπίτι του. Σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών συνέδεσε τις δύο δολοφονίες, καθώς και τα δύο θύματα είχαν διαδραματίσει ρόλο στο κίνημα "Αντι-Μαϊντάν", το οποίο ήταν αντίθετο με τους φιλοδυτικούς διαδηλωτές. Σε τηλεοπτική συνέντευξή του, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναφέρθηκε στη δολοφονία του Μπουζίνα, σημειώνοντας ότι είχε πολιτικά κίνητρα. "Δεν είναι η πρώτη πολιτική δολοφονία. Η Ουκρανία αντιμετωπίζει μια ολόκληρη σειρά από τέτοιου είδους φόνους", είπε χαρακτηριστικά ο Πούτιν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0