Live τώρα    
Υπέρ απολυμένων εργαζομένων ο Πάπας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπέρ απολυμένων εργαζομένων ο Πάπας

Υπέρ των 1.666 εργαζομένων στην αεροπορική εταιρεία Meridiana, που κρίθηκαν υπεράριθμοι τάχθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος λέγοντας από την πλατεία του Αγίου Πέτρου πως «καμία οικογένεια δεν πρέπει να μείνει χωρίς δουλειά».

«Εύχομαι να βρεθεί μια δίκαιη λύση, η οποία να λαμβάνει υπόψη, καταρχήν, την αξιοπρέπεια των ανθρώπων και τις ανάγκες πρωτεύουσας σημασίας όλων των οικογενειών», τόνισε ο Φραγκίσκος απευθυνόμενος στους πιστούς στη γενική ακρόαση της Τετάρτης.

Στη συνέχεια, όταν κατέβηκε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για να χαιρετήσει τους πιστούς, στάθηκε και συνομίλησε με τους εργαζόμενους της αεροπορικής εταιρίας, οι οποίοι φορούσαν κόκκινα μπλουζάκια με γραμμένο «είμαι υπεράριθμος υπάλληλος της Μeridiana».

Τα ιταλικά συνδικάτα ζητούν από την επιχείρηση να αλλάξει στρατηγική και να εξοικονομηθούν χρήματα με εναλλακτικούς τρόπους, χωρίς να γίνουν απολύσεις. Η χθεσινή συνάντηση της εργοδοσίας με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, όμως, δεν οδήγησε σε ουσιαστικά αποτελέσματα και ο διάλογος πρόκειται να συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0