Live τώρα    
Συμβούλιο της Ευρώπης: Κατηγορεί τις ΗΠΑ για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συμβούλιο της Ευρώπης: Κατηγορεί τις ΗΠΑ για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού

Για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορεί τις ΗΠΑ ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπγιον Ζάγκλαντ, εκφράζοντας με δημόσια δήλωση τη μεγάλη ανησυχία του για τα βίαια γεγονότα στο Φέργκιουσον του Μιζούρι μετά τον θάνατο του 18χρονου άοπλου Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν από τις σφαίρες της αστυνομίας.

Ο ίδιος καλεί τις Αρχές των ΗΠΑ να διεξαγάγουν αμερόληπτη έρευνα και υπενθυμίζει ότι όταν η Αμερική έγινε κράτος - παρατηρητής στο Συμβούλιο της Ευρώπης αποδέχθηκε να υποστηρίζει τις αρχές και τις αξίες του Οργανισμού.

Πάντως, ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ, που συναντήθηκε την Τετάρτη με μέλη της κοινότητας στο Φέργκιουσον του Μιζούρι, υποσχέθηκε πως θα διεξαχθεί μια εμπεριστατωμένη έρευνα για τον θάνατο του άοπλου Μάικλ.

Ο Χόλντερ είναι ο πρώτος Αφροαμερικανός που ηγείται του υπουργείου Δικαιοσύνης και συναντήθηκε για περίπου 20 λεπτά και με τους γονείς του Μπράουν στο γραφείο του εισαγγελέα του Σεντ Λούις. Δεν αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες από την ιδιωτική αυτή συνάντηση.

Πριν από τη συνάντησή της με τον Χόλντερ, η μητέρα του Μπράουν είδε τη σορό του γιου της σε τοπικό νεκροτομείο για πρώτη φορά αφότου αυτός πυροβολήθηκε, είπε η προαναφερθείσα πηγή στους δημοσιογράφους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0