Το Κοινοβούλιο της Λιβύης τάχθηκε κατά πλειοψηφία υπέρ μιας ξένης επέμβασης για την προστασία των πολιτών στη χώρα, την οποία οι φονικές μάχες μεταξύ αντίπαλων πολεμάρχων έχουν βυθίσει στο χάος.
Το Κοινοβούλιο, το οποίο συνεδρίασε στην Τρίπολη, υιοθέτησε "με τις ψήφους των 111 εκ των 124 παρόντων βουλευτών μια απόφαση που καλεί τη διεθνή κοινότητα να επέμβει γρήγορα για να προστατεύσει τους αμάχους στη Λιβύη, κυρίως στην Τρίπολη και τη Βεγγάζη", δήλωσε ο βουλευτής Αμπού Μπακρ Μπίιρα προς το Γαλλικό Πρακτορείο.
Η Λιβύη αποτελεί από τα μέσα Ιουλίου το θέατρο φονικών συγκρούσεων ανάμεσα σε διάφορες πολιτοφυλακές στην Τρίπολη, την πρωτεύουσα, και τη Βεγγάζη, στα ανατολικά. Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες οικογένειες υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους όταν ρουκέτες έπληξαν συνοικίες της δυτικής Τρίπολης στη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε αντίπαλες ένοπλες παρατάξεις, όπως έγινε σήμερα γνωστό από αξιωματούχους και αυτόπτες μάρτυρες.