Σαν κεραυνός εν αιθρία "έσκασε" η είδηση της αποχώρησης του Βλαντιμίρ Βάις από τον Ολυμπιακό. Ο Σλοβάκος άσος θα συνεχίσει την καριέρα του στη Λατβίγια του Κατάρ και σε δηλώσεις στα ΜΜΕ της πατρίδας του εξήγησε τους λόγους της φυγής του από την Ελλάδα:
"Πέρασα πολύ καλά στον Ολυμπιακό και ευχαριστώ την ομάδα για την ευκαιρία που μου έδωσε να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θέλω να πω ότι το τελευταίο διάστημα δεν ένιωθα εμπιστοσύνη στη συνεργασία μου με τον προπονητή. Διαφωνούσαμε σε βασικά σημεία και ήξερα ότι τα πράγματα δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν σωστά. Έτσι έφυγα φιλικά από την ομάδα. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό στα παιχνίδια με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ".
Αντίθετα, ο Ολυμπιακός απέκτησε "δανεικό" για έξι μήνες Ιβάν Μαρκάνο, που ήταν και επί Βαλβέρδε στου Ρέντη.
* Ο Γκαετάν Μπονγκ, που μπήκε στο 78' με την Ξάνθη, κατήγγειλε ρατσιστική συμπεριφορά από τους οπαδούς των γηπεδούχων. Ανάρτησε ένα μήνυμα με μια φωτογραφία στο instagram, στο οποίο έγραψε: "Σήμερα άκουσα ήχους μαϊμούς από το κοινό της Ξάνθης, αλλά στο τέλος δυσκολευόμουν να ακούσω γιατί είχαν μπανάνες στο στόμα τους!".