Ένα χρυσό, ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο ήταν ο απολογισμός της ελληνικής αποστολή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων (κάτω των 21 χρόνων) του τζούντο, που πραγματοποιήθηκε στη Λιουμπλιάνα!
Υπό την καθοδήγηση του εθνικού προπονητή Νίκου Ηλιάδη, ο Αλέξης Ντανατσίδης σημείωσε πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες της κατηγορίας των -81 κιλών και πανηγύρισε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Αυτό ήταν το πέμπτο σημαντικό μετάλλιο στην καριέρα του Έλληνα τζουντόκα, που έχει κατακτήσει δύο χρυσά σε Ευρωπαϊκό U17 (2008 Σεράγεβο) και U20 (2012 Πόρετς), ενώ έχει και δύο χάλκινα μετάλλια στο Παγκόσμιο U17 του 2009 (Βουδαπέστη) και στο Ευρωπαϊκό U17 της ίδιας χρονιάς (Κόπερ).
Οι Γιώργος Αζωίδης, Ρομάν Μουστόπουλος, Αλέξης Ντανατσίδης, Μιρμάν Ηλιάδης, Τζιβάν Κελισιάν, Νταβίντ Καρακλίδης και Γιώργος Μαλιαρόπουλος "έγραψαν ιστορία" και με απολογισμό τρεις νίκες, σε τέσσερις σειρές αγώνων, έφτασαν στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο ομαδικό. Το τελικό 4-1 υπέρ των Γεωργιανών έφερε την ελληνική ομάδα στο δεύτερο σκαλί του βάθρου των νικητών. Η ελληνική ομάδα στη φάση των ομίλων νίκησε τις Πολωνία και Κορέα, ενώ στον ημιτελικό έκαμψε με 3-2 μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος στην Ευρώπη, την Ολλανδία.
Τέλος, ο Ρομάν Μουστόπουλος, μετά το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, που έγινε πριν από λίγες εβδομάδες στο Σεράγεβο, κατέκτησε την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο Μουστόπουλος σημείωσε τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες στα -73 κιλά. Ο Έλληνας πρωταθλητής έφτασε αήττητος μέχρι τα προημιτελικά, αλλά στον τελικό του 4ου προκριματικού γκρουπ γνώρισε την ήττα από τον Ρώσο Ιμρανμπέκ Γκαμπάσοφ, με αποτέλεσμα να πάει στα "ρεπεράζ". Εκεί με νίκες επί των Μαγκντιέλ Εστράδα (Κούβα) και Αρτούρ Μαργκελιντόν (Καναδάς) έφτασε στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.