Live τώρα    
Τάσος Χριστοφιλέας / Οι ποδοσφαιριστές της Λαμίας βρίσκονται στον αέρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τάσος Χριστοφιλέας / Οι ποδοσφαιριστές της Λαμίας βρίσκονται στον αέρα

Ποδοσφαιριστές της Λαμίας
EUROKINISSI/ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ

Στον… αέρα βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Λαμία μετά την κατρακύλα του συλλόγου από τα σαλόνια της Superleague1 στα… χωμάτινα γήπεδα του ερασιτεχνικού. Η Λαμία δήλωσε αδυναμία συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Super League 2 και αυτή η απόφαση έχει σοβαρές επιπτώσεις στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στον οργανισμό.

Πριν από λίγες ώρες, οι ποδοσφαιριστές μέσω του συνδικαλιστικού τους οργάνου, εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία ανέφεραν ότι δεν έχουν εξοφληθεί, ενώ τονίζουν ότι οι δεσμεύσεις που είχαν λάβει, δεν τηρήθηκαν. Η ΠΑΕ απάντησε με καυστικό τρόπο επιρρίπτοντας ευθύνες στους παίκτες, ενώ φτάνει να τους καταλογίσει ακόμη και την… διάλυση της ΠΑΕ.

Ο Τάσος Χριστοφιλέας, πρώην ποδοσφαιριστής και υπεύθυνος ποδοσφαίρου ανδρών στον ΠΣΑΠΠ, μίλησε στον 105.5 στο Κόκκινο με αφορμή την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ποδοσφαιριστές της ποδοσφαιρικής ομάδας της Λαμίας.

«Γίναμε μάρτυρες μιας πολύ κακής κατάστασης με αρνητικές συνέπειες, είμαστε συνηθισμένοι σε αυτές τις περιπτώσεις όπως αυτή της Λαμίας αλλά στις ομάδες της Super League 2, δυστυχώς αυτό πέρασε και σε ομάδα της Super league 1 με τους ποδοσφαιριστές της Λαμίας να διεκδικούν, πλέον, τα αυτονόητα. Εμείς (σ.σ ο ΠΣΑΠΠ) σε πρώτη φάση και με βάσει τα αιτήματα νομικής υποστήριξης που έχουμε, θα κοιτάξουμε να διασφαλίσουμε τα οφειλόμενα προς τους ποδοσφαιριστές μέσω των δικηγόρων μας», είπε αρχικά ο Τάσος Χριστοφιλέας για να συμπληρώσει:

«Είναι εκτεθειμένοι οι ποδοσφαιριστές, αυτή τη στιγμή πολλοί από αυτούς δεν έχουν ομάδες οπότε δεν έχουν και εργασία και είναι στον αέρα. Επίσης τα περισσότερα παιδιά, συγκεκριμένα στην ομάδα της Λαμίας, δεν είναι από την πόλη της Λαμίας ενώ αρκετά παιδιά είναι και από το εξωτερικό, οπότε αντιλαμβανόμαστε πόσο πιο μεγάλο μπορεί να γίνει όλο αυτό. Ενας οργανισμός όπως μια ΠΑΕ έχει πάρα πολλούς ανθρώπους ως εργαζόμενους. Αφορά όλο το ρόστερ και εμείς συγκεκριμένα πρέπει να έχουμε περί στα 10 με 12 αιτήματα για να τους στηρίξουμε νομικά. Δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση ούτε από τον ιδιοκτήτη ούτε από την πολιτεία. Χθες είχαμε την κλήρωση του πρωταθλήματος της Super league 1 όπου έγιναν όλα πάρα πολύ ωραία, απλά αυτό που φοβάμαι είναι να μην γίνει συνήθεια και στην Α’ Εθνική. Είναι άσχημο συναίσθημα για έναν εργαζόμενο ποδοσφαιριστή να το βιώνει όλο αυτό».

Η ανακοίνωση των ποδοσφαιριστών της Λαμίας μέσω του ΠΣΑΠΠ:

«Ως ποδοσφαιριστές που είχαμε την τιμή να εκπροσωπήσουμε τη Λαμία στην πρώτη κατηγορία, θέλουμε να τοποθετηθούμε δημόσια και να αποκαταστήσουμε την αλήθεια αναφορικά με τα όσα βιώνουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ενημερωθήκαμε ότι η ομάδα την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική, απόφαση που συνεπάγεται τη διάλυση της ΠΑΕ και λήφθηκε χωρίς να έχουν εξοφληθεί οι υποχρεώσεις της προς εμάς και προς το προσωπικό που υπηρέτησε το σύλλογο γενικότερα. Οι δεσμεύσεις που είχαμε λάβει δεν τηρήθηκαν, ενώ να τονίσουμε ότι επίσημα από την ομάδα δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Προσπαθήσαμε επανειλημμένα να επικοινωνήσουμε με τη διοίκηση, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Δεν ζητάμε κάτι περισσότερο από τα χρήματα που μας οφείλονται, καθώς είμαστε εργαζόμενοι και το ποδόσφαιρο είναι η δουλειά μας. Λυπούμαστε που αναγκαζόμαστε να δημοσιοποιήσουμε την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει, όμως οδηγηθήκαμε σε αυτή την απόφαση και με αφορμή διαδόσεις πως έχουμε εξοφληθεί. Ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στην ιστορική ομάδα της Λαμίας».

Η απάντηση του ΠΑΣ Λαμία

«Εσείς κύριοι που είστε άμοιροι ευθυνών… εσείς που ήταν τιμή σας που αγωνιστήκατε στην ομάδα μας, εσείς είστε τώρα που ζητάτε έως και τα πριμ που είναι βάση του συμβολαίου σας πληρωτέα στις 30/09/2025. Ορισμένοι δε από εσάς διεκδικείτε εξ ολοκλήρου και το ποσό του συμβολαίου της επόμενης χρονιάς. Επίσης, αρκετοί από εσάς δέχτηκαν γραπτό μήνυμα διακανονισμού της οφειλής τους στο 100%, σε 10, 15, ή 20 δόσεις ανάλογα το ποσό της οφειλής. Ωστόσο, δεν δέχτηκε κανείς παρά μόνο ένας ποδοσφαιριστής ο Sakor. Επομένως, μη διερωτάστε ποιος έσπρωξε την ομάδα προς τη Γ΄ Εθνική…

Υ.Γ. Από εμάς δεν αδικήθηκε κανείς στο παρελθόν, δεν θα αδικηθεί κανείς και στο μέλλον».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0