Live τώρα    
32°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
32 °C
28.8°C33.2°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
28 °C
24.7°C29.9°C
1 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
29 °C
26.0°C29.4°C
2 BF 36%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
29 °C
26.9°C31.1°C
1 BF 39%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
31 °C
30.9°C33.4°C
0 BF 25%
Conference League / Η UEFA ακυρώνει εισιτήρια του τελικού – Ανάστατοι οι φίλοι του Ολυμπιακού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Conference League / Η UEFA ακυρώνει εισιτήρια του τελικού – Ανάστατοι οι φίλοι του Ολυμπιακού

OPAP Arena
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

Στην ακύρωση εισιτηρίων που αγοράστηκαν από μη εξουσιοδοτημένους τρίτους, από ιστοσελίδες ή από άλλα πρακτορεία, προχωρά η UEFA, αναφορικά με τον σημερινό τελικό του Europa Conference League μεταξύ του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα στην OPAP Arena (29/5, 22:00).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με καταγγελίες, μπλε εισιτήρια τα οποία αφορούν στους υποστηρικτές της Φιορεντίνα και δεν αγοράστηκαν από επίσημους φορείς όπως η UEFA ή οι δύο ομάδες του τελικού, αλλά από τις λεγόμενες δευτερογενείς αγορές, όπως πλατφόρμες μεταπώλησης εισιτηρίων, ακυρώνονται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι δόθηκαν σε Έλληνες οπαδούς.

Ειδικότερα, Έλληνες φίλαθλοι αναφέρουν ότι «εξαφανίζονται» από την εφαρμογή στο κινητό τους τα μπλε εισιτήρια που είχαν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση σχετικά με το τι θα συμβεί και εάν θα επαναδιατεθούν τα εισιτήρια που ακυρώθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της UEFA, που εκδόθηκε τις προηγούμενες ημέρες, «τα εισιτήρια που αγοράζονται από μη εξουσιοδοτημένους τρίτους, ιστότοπους ή πρακτορεία, καθώς και από ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης ή από πλανόδιους πωλητές μπορεί να ακυρωθούν από την UEFA ανά πάσα στιγμή και οι φίλαθλοι είναι πιθανό να μην εισέλθουν ή να αποβληθούν από το στάδιο».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η εν λόγω περίπτωση αφορά 600 «μπλε» εισιτήρια. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομία, με δεδομένο την πληρότητα του γηπέδου, βρήκε λύση εξασφαλίζοντας χώρο για τα 300 από αυτά.

Για τα υπόλοιπα 300 εισιτήρια η UEFA προχωρά στην ακύρωσή τους.

Προειδοποιήσεις προς τους φιλάθλους για τα ρούχα

Προειδοποίηση σχετικά με ρούχα που θα φορούν οι κάτοχοι των μπλε εισιτηρίων του τελικού του Europa Conference League εξέδωσε η UEFA. Συγκεκριμένα η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου με μήνυμά της καλεί τους φιλάθλους της Φιορεντίνα, οι οποίοι έχουν μπλε εισιτήρια, ότι απαγορεύεται να φορούν οποιοδήποτε ρουχισμό άλλης ομάδας (συλλόγου ή εθνικής), εκτός από εκείνον της ιταλικής ομάδας.

Το ίδιο ισχύει και για όσους έχουν κόκκινα εισιτήρια (φίλοι του Ολυμπιακού), που επίσης θα πρέπει να μη φέρουν ρουχισμό άλλης ομάδας πέραν των «ερυθρολεύκων».

Μάλιστα η UEFA προειδοποιεί πως σε περίπτωση που εντοπιστούν οπαδοί που φορούν ρούχα άλλης ομάδας θα απαγορευτεί η πρόσβαση τους στο γήπεδο.

Ειδικότερα, η προειδοποίηση της UEFA αναφέρει: «Εάν έχετε μπλε εισιτήριο, πρέπει να φοράτε ρουχισμό της Φιορεντίνα ή ουδέτερο ρουχισμό για να αποκτήσετε πρόσβαση στο γήπεδο. Η είσοδος δεν θα σας επιτραπεί εάν φοράτε ρούχα οποιασδήποτε άλλης ομάδας ή και εθνικής ομάδας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της UEFA για τα εισιτήρια:

«Όλα τα εισιτήρια των τελικών των ανδρικών διοργανώσεων της UEFA και του UEFA EURO 2024 είναι ψηφιακά εισιτήρια και διανέμονται μέσω της επίσημης εφαρμογής για κινητά UEFA Tickets, η οποία περιέχει υπερσύγχρονα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Δεν υπάρχουν χάρτινα εισιτήρια ή εισιτήρια εκτύπωσης στο σπίτι.

Τα εισιτήρια που αγοράζονται από μη εξουσιοδοτημένους τρίτους, ιστότοπους ή πρακτορεία, καθώς και από ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης ή από πλανόδιους πωλητές μπορεί να ακυρωθούν από την UEFA ανά πάσα στιγμή και οι φίλαθλοι είναι πιθανό να μην εισέλθουν ή να αποβληθούν από το στάδιο.

Επιπλέον, σύμφωνα με ορισμένους νόμους, η μη εξουσιοδοτημένη πώληση εισιτηρίων αγώνων μπορεί να συνιστά ποινικό αδίκημα και είναι ένα θέμα που η UEFA αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά. Η UEFA εφαρμόζει ενεργά τους όρους και τις προϋποθέσεις πώλησης εισιτηρίων και, στην πραγματικότητα, αρκετές εκατοντάδες εισιτήρια έχουν ήδη ακυρωθεί ενόψει των τελικών αγώνων συλλόγων UEFA και του UEFA EURO 2024, καθώς προσφέρθηκαν ή/και μεταβιβάστηκαν κατά παράβαση των όρων και προϋποθέσεων πώλησης εισιτηρίων.

Συνιστάται επίσης στους φιλάθλους να μην ταξιδεύουν στα γήπεδα χωρίς εισιτήρια, καθώς η είσοδος στο γήπεδο επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη έγκυρου εισιτηρίου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL