Την προεπιλογή της Εθνικής Ανδρών για το MundoBasket 2023 ανακοίνωσε ο προπονητής της ομάδας, Δημήτρης Ιτούδης.
Στους 22 παίκτες περιλαμβάνεται και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χωρίς αυτό να σημαίνει και σίγουρη παρουσία του στα τελικά της διοργάνωσης. Από τους 22 παίκτες οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις προπονήσεις θα προκύψει η τελική 12άδα για τη διοργάνωση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στους 22 βρίσκεται ο Ντίνος Μύτογλου καθώς επίσης και οι Λευτέρης Μαντζούκας και Βαγγέλης Ζούγρης, που πανηγύρισαν την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου με την Εθνική Νέων Ανδρών. Σημαντικές είναι οι απουσίες, για τη «επίσημη αγαπημένη», του Κώστα Σλούκα, του Νικ Καλάθη και Τάιλερ Ντόρσεϊ.
Η προετοιμασία της Εθνικής για το MundoBasket, ξεκινά τη Δευτέρα στο ΟΑΚΑ.
Στο διάστημα της προετοιμασίας, η Εθνική θα δώσει και φιλικούς αγώνες, στις 2/8 στη Λουμπλιάνα με τη Σλοβενία, στις 4/8 στο ΟΑΚΑ με τη Σλοβενία στο ματς στο οποίο θα τιμηθεί ο Νίκος Γκάλης, στις 8 και 10/8 στο ΟΑΚΑ για το τουρνουά Aκρόπολις με αντιπάλους Σερβία και Ιταλία αντίστοιχα και στις 18 και 19/8, στο διεθνές τουρνουά του Αμπου Ντάμπι με αντιπάλους ΗΠΑ και Γερμανία.
Υπενθυμίζεται ότι η εθνική θα ταξιδέψει στις Φιλιππίνες για το MundoBasket, το οποίο ξεκινά στις 25 Αυγούστου, και θα αντιμετωπίσει στην πρώτη φάση την Ιορδανία, τις ΗΠΑ και τη Νέα Ζηλανδία.
Αναλυτικά η προεπιλογή της Εθνικής:
PG: Τόμας Γουόκαπ, Δημήτρης Μωραΐτης, Μιχάλης Λούντζης, Δημήτρης Φλιώνης
SG: Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Λευτέρης Μποχωρίδης, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Βασίλης Τολιόπουλος
SF: Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Νίκος Ρογκαβόπουλος
PF: Γιάννης Αντετοκούνμπο, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Ντίνος Μήτογλου, Δημήτρης Αγραβάνης, Νίκος Χουγκάζ, Λευτέρης Μαντζούκας
C: Γιώργος Παπαγιάννης, Κώστας Αντετοκούνμπο, Βαγγέλης Ζούγρης, Γιώργος Τσαλμπούρης, Μάνος Χατζηδάκης