Live τώρα    
Ρεάλ - Παρτίζαν / Οι ποινές της Euroleague μετά το άγριο ξύλο στη Μαδρίτη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρεάλ - Παρτίζαν / Οι ποινές της Euroleague μετά το άγριο ξύλο στη Μαδρίτη

Ο Γιαμπουσέλε εναντίον του Λεντέι
EPA/JUAN CARLOS HIDALGO

Στην ανακοίνωση των ποινών μετά το χθεσινό άγριο ξύλο μεταξύ των παιχτών της Ρεάλ και της Παρτίζαν, για το δεύτερο παιχνίδι της σειράς των playoffs της Euroleague, προχώρησε η διοργανώτρια αρχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με βάση την επίσημη ανακοίνωση, ολοκληρώνεται η σεζόν για τον Γκερσόν Γιαμπουσέλε, καθώς του επιβλήθηκε τιμωρία 5 αγωνιστικών. Κίνδυνο να χάσει τον ημιτελικό του Final 4, αν περάσει η Παρτίζαν, διατρέχει ο Κέβιν Πάντερ.

Σημειώνεται ότι δεν επιβλήθηκε κάποια ποινή, ούτε στον Σέρχιο Γιουλ, από το σκληρό φάουλ του οποίου ξεκίνησε η σύρραξη στο Wizink Center της Μαδρίτης, ούτε στον Έξουμ ο οποίος ενεπλάκη στα άγρια επεισόδια και τραυματίστηκε. Οι ποινές δεν είναι εφέσιμες.

Αναλυτικότερα, η Euroleague επέβαλε:

  • Τιμωρία 5 αγωνιστικών στον Γκερσόν Γιαμπουσέλε
  • Τιμωρία 2 αγωνιστικών στον Κέβιν Πάντερ
  • Τιμωρία 1 αγωνιστικής στον Ματίας Λεσόρ
  • Τιμωρία 1 αγωνιστικής στον Γκάμπριελ Ντεκ

Όσον αφορά στον Πάντερ, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή δύο αγωνιστικών, αξίζει να σημειωθεί ότι εάν η Παρτίζαν κάνει το 3-0 στο Βελιγράδι χωρίς την συμμετοχή του, ο Αμερικάνος, δεν θα παίξει ούτε στον ημιτελικό του Final 4, εναντίον της Μπαρτσελόνα ή της Ζάλγκιρις Κάουνας.

Ρεάλ και Παρτίζαν καλούνται να πληρώσουν από 50.000 ευρώ για τη συμπεριφορά των αθλητών τους.

Υπενθυμίζεται ότι αργά χθες τη νύχτα η Euroleague ανακοίνωσε ότι το παιχνίδι διακόπηκε 1:40 πριν το τέλος καθώς μετά τις αποβολές «οι δύο ομάδες δεν είχαν τον απαιτούμενο ελάχιστο αριθμό των δύο αθλητών για να τελειώσει ο αγώνας». Επιπλέον με την ίδια ανακοίνωση γνωστοποιήθηκε ότι «το ματς θεωρείται λήξαν με το σκορ στο 80 - 95 υπέρ της Παρτίζαν η οποία ως εκ τούτου προηγείται πλέον με 2-0 στη σειρά».

«Ο δεύτερος αγώνας των playoffs ανάμεσα στη Ρεάλ και την Παρτίζαν διακόπηκε ένα λεπτό και 40 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, όταν προέκυψε σύρραξη στο παρκέ και οι πάγκοι άδειασαν. Όταν εφαρμόστηκαν οι αποβολές για όσους συμμετείχαν στο επεισόδιο, οι δύο ομάδες δεν είχαν τον απαιτούμενο ελάχιστο αριθμό των δύο αθλητών για να τελειώσει ο αγώνας, γι' αυτό και το ματς θεωρείται λήξαν με το σκορ στο 80-95 υπέρ της Παρτίζαν η οποία ως εκ τούτου προηγείται πλέον με 2-0 στη σειρά», αναφέρεται στη χθεσινή ανακοίνωση της Euroleague.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Euroleague:

«Ο ανεξάρτητος πειθαρχικός δικαστής της Euroleague, αφού εξέτασε τα περιστατικά από τον 2ο αγώνα της σειράς playoffs μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Παρτιζάν Βελιγραδίου, εξέδωσε τις ακόλουθες αποφάσεις:

*Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Παρτιζάν βελιγραδίου έλαβαν πρόστιμο 50.000 ευρώ η καθεμία για αντιαθλητική συμπεριφορά αφού παίκτες και από τις δύο ομάδες που εμπόδισαν την κανονική λήξη του αγώνα σύμφωνα με το άρθρο 29.1.α του Πειθαρχικού Κώδικα Μπάσκετ της Euroleague.

Ο Γκερσόν Γιαμπουσέλε έχει τιμωρηθεί με 5 αγώνες σύμφωνα με το άρθρο 27.1.α) του πειθαρχικού κώδικα της Euroleague Basketball.

Ο Κέβιν Πάντερ τιμωρήθηκε με τιμωρία 2 αγώνων σύμφωνα με το άρθρο 27.1.α) του Πειθαρχικού Κώδικα Μπάσκετ της Euroleague.

Ο Γκάμπριελ Ντεκ τιμωρήθηκε με 1 αγώνα αποκλεισμό σύμφωνα με το άρθρο 27.1.α) του Πειθαρχικού Κώδικα Μπάσκετ της Euroleague.

Ο Ματίας Λεσόρ έχει τιμωρηθεί με 1 αγώνα αποκλεισμό σύμφωνα με το άρθρο 27.1.α) του πειθαρχικού κώδικα της Euroleague Basketball.

Οι παραπάνω αποφάσεις δεν υπόκεινται σε προσφυγή, λόγω της φύσης της έκτακτης διαδικασίας που διεξήχθη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0