Μαθήματα για το τι είναι αθλητισμός και πώς πρέπει κανείς να αντιλαμβάνεται τις νίκες αλλά και τις ήττες, έδωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά το φινάλε του Game 5 και τον αποκλεισμό τον Μπακς στον πρώτο γύρο των πλέι οφ του ΝΒΑ από τους Χιτ.
"There's no failure in sports."
— Milwaukee Bucks (@Bucks) April 27, 2023
Giannis defines what "failure" looks like to him: pic.twitter.com/NDaoEIP3Zd
«Δεν υπάρχει αποτυχία στον αθλητισμό. Υπάρχουν καλές και κακές μέρες. Κάποιες φορές είσαι πετυχημένος, κάποιες όχι. Κάποιες φορές είναι η σειρά σου και κάποιες όχι. Αυτό είναι ο αθλητισμός. Δεν νικάς πάντα. Φέτος θα νικήσει κάποιος άλλος» ξέσπασε ο Έλληνας σούπερ σταρ σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θεωρεί ότι οι Μπακς απέτυχαν τη φετινή σεζόν.
«Ο Μάικλ Τζόρνταν έπαιξε 15 χρόνια και κατέκτησε 6 πρωταθλήματα. Τα άλλα 9 χρόνια απέτυχε; Αυτό μου λες; Σε ρωτάω. Γιατί με ρωτάς κάτι τέτοιο; Είναι λάθος ερώτηση» είπε χαρακτηριστικά.
«Θέλουμε να επιστρέψουμε την επόμενη χρονιά και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Είχαμε 50 χρόνια να κατακτήσουμε πρωτάθλημα στο Μιλγουόκι. Ήταν 50 χρόνια αποτυχίας; Όχι, απλώς ήταν βήματα προς την επιτυχία. Κερδίσαμε ένα πρωτάθλημα, ελπίζω να κερδίσουμε άλλο ένα» τόνισε.
Σημειώνεται ότι οι Χιτ νίκησαν με 128-126 τους Μπακς στην παράταση, έκαναν το 4-1 το πρωί της Πέμπτης (27/4) στο Fiserv Forum και προκρίθηκαν στα ημιτελικά της Ανατολικής Περιφέρειας, βάζοντας τέλος στα όνειρα του Μιλγουόκι για πρωτάθλημα.
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τα έδωσε όλα, έκανε double-double με 38 πόντους και 20 ριμπάουντ, αλλά αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να συνεχίσει στα πλέι οφ η ομάδα του.