Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός επέβαλε στον αρχηγό της ομάδας Μπαρτ Σένκεφελντ, ο οποίος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 90+1', ενώ είχε δεχθεί την πρώτη κίτρινη κάρτα στο 81ο λεπτό στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, πρόστιμο 20.000 ευρώ για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά.
Ο εκνευρισμός που έβγαλε ο Μπαρτ Σένκεφελντ στον αγώνα της Κυριακής του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έληξε με 0-3 υπέρ του ΠΑΟΚ μέσα στη Λεωφόρο, και πολύ περισσότερο η δεύτερη κάρτα που δέχθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων φαίνεται πως η διοίκηση του ΠΑΟ δεν το άφησε χωρίς επιπτώσεις.
Οι διοίκηση της ΠΑΕ είναι δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι ο Ολλανδός στόπερ «κρέμασε» την ομάδα του και στέρησε την παρουσία του απ' τον αγώνα ρεβάνς της Πέμπτης (26/1) με τον ΠΑΟΚ, και αποφάσισε να του επιβάλλει πρόστιμο 20.000 ευρώ.
Η συμπεριφορά του στον αγών κρίθηκε από την διοίκηση ως αντιεπαγγελματική σε μία περίοδο, όπου ειδικά ο ίδιος ως δεύτερος αρχηγός της ομάδας (και «κάπτεν» του Παναθηναϊκού στο συγκεκριμένο ματς, εν τη απουσία του Κουρμπέλη) θα έπρεπε να δίνει πρώτος το σωστό παράδειγμα και να μην «κρεμάει» την ομάδα με τέτοιες λανθασμένες ενέργειες.
Η απόφαση αποτελεί ουσιαστικά μήνυμα και προς όλη την υπόλοιπη ομάδα.