Με νίκες των φιλοξενούμενων ξεκίνησαν οι αγώνες της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε με 2-1 του Πλατανιά στα Περιβόλια, ενώ ο Πανθρακικός με 1-0 στη Βέροια.
* Σε ένα παιχνίδι που είχε δύο όψεις, οι παίκτες του Πλατανιά και του Αστέρα πρόσφεραν όμορφο θέαμα στο πρώτο ημίχρονο. Η κρητική ομάδα προηγήθηκε 1-0 με κεφαλιά του Μιρτσέτα στο 16', ο Αστέρας "απάντησε" κι αυτός με κεφαλιά του Μπαρτολίνι στο 31', ενώ στο πρώτο μέρος οι δύο "μονομάχοι" δημιούργησαν αρκετές προϋποθέσεις και για άλλα γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο αγώνας θα λήξει 1-1, ήρθε μια από τις αλλαγές του Τσιώλη, ο Ναβάρο στο 89' να πετύχει με πλασέ το νικητήριο γκολ για την ομάδα της Τρίπολης.
* Στη Βέροια και οι δύο ομάδες είχαν το μυαλό τους στην παραμονή στη Σούπερ Λιγκ. Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές, οι φιλοξενούμενοι με λιγότερες και αυτοί ήταν που τελικά "χαμογέλασαν". Ο Πανθρακικός ήταν αυτός που πήρε τη νίκη με 1-0 και έτσι έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα ημιτελικά στη ρεβάνς της 13ης Μαρτίου στην Κομοτηνή. Στην πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού, ο Μίνγκας υποδέχτηκε την καταπληκτική κάθετη πάσα του Μουνάφο, πέρασε και τον Καντιμοίρη και πλάσαρε, για να σημειώσει αυτογκόλ ο Αμανατίδης (23').
* Σήμερα στην Τούμπα διεξάγεται το τέταρτο και τελευταίο παιχνίδι των πρώτων αγώνων των προημιτελικών και ο ΠΑΟΚ υποδέχεται (8.00 μ.μ.) τον Λεβαδειακό.