Η ΑΕΚ πήρε εύκολα την πρόκριση στους "4" του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς επικράτησε με 3-0 του Πλατανιά, που έπαιζε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα με παίκτη λιγότερο.
Την αναμέτρηση χαρακτηρίζει το αυστηρό πέναλτι που έδωσε ο διαιτητής Σιδηρόπουλος στο 12' σε μαρκάρισμα του Μπανανά στον Μάνταλο, που άλλαξε τις αριθμητικές ισορροπίες, καθώς αποβλήθηκε -άδικα, με βάση την αλλαγή του κανονισμού- ο αμυντικός της ομάδας της Κρήτης. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Χριστοδουλόπουλος κι έκανε το 1-0. Η ΑΕΚ δεν είχε κάνει άλλη ευκαιρία μέχρι το 28', όταν ο Μάνταλος τροφοδότησε στην περιοχή τον Σέρχιο Αραούχο κι αυτός με εξαιρετικό πλασέ πέτυχε το 2-0.
Στο β' ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν πολύ ανώτερη. Η υπόθεση πρόκριση τελείωσε οριστικά στο 59', όταν ο Αϊντάρεβιτς έβγαλε κάθετη πάσα στον Γιόχανσον στην πλάτη της άμυνας του Πλατανιά και ο Σουηδός με πλασέ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κοκκαλά. Στο 66' ο Γιόχανσον, σε σέντρα του Χριστοδουλόπουλου, είχε και κεφαλιά στο δεξί δοκάρι του Πλατανιά.
ΑΕΚ: Ανέστης, Κολοβέτσιος, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι (5' Λαμπρόπουλος), Ντίντακ, Σιμόες (63' Αλμέιδα), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος (71' Μπακασέτας), Μάνταλος, Αραούχο.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Κοκκαλάς, Στάθης, Καρυπίδης, Μπανανά, Βάντερσον, Μαραγκός, Αποστολόπουλος, Μουνάφο (46' Κάργας), Στανισάβλιεβιτς, Μανούσος (63' Γιορέντε), Γιακουμάκης (75' Σίγκνεβιτς).
* Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι τραυματίστηκε στο αριστερό του χέρι μόλις στο πρώτο λεπτό του αγώνα και οι πρώτες εκτιμήσεις μιλάνε για κάταγμα.
Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός 0-1
Σ' ένα ματς με ελάχιστο ενδιαφέρον και τις δύο ομάδες να παίζουν με πολλές αλλαγές, ο Παναθηναϊκός, μετά το 4-0 του πρώτου αγώνα, νίκησε 1-0 και στην Τρίπολη τον Αστέρα μ' ένα γκολ που σημειώθηκε στις καθυστερήσεις. Ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα έληγε χωρίς γκολ, ο Μέστο έκανε τη σέντρα και ο αμαρκάριστος Μαρινάκης με κεφαλιά... επιθετικού έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη για το τελικό 0-1.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Αθανασιάδης, Καλτσάς (64' Ιγκλέσιας), Η. Ευαγγέλου, Γκαϊντούτσκουκ, Γιαννούλης, Τσουκαλάς (64' Δημούτσος), Μακροστέργιος, Στανισάβλιεβιτς (74' Φαρίνια), Τσιλιανίδης, Μπαστιάνος, Ιωαννίδης.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Οδ. Βλαχοδήμος, Μέστο, Σ. Ευαγγέλου, Μολέδο, Χουχούμης, Μπουμάλ (74' Μαρινάκης), Ρέις, Λουντ, Π. Βλαχοδήμος, Εμποκού (66' Χατζηγιοβάννης), Λέτο (61' Μολίνς).
* Σήμερα παίζουν: 5.15 μ.μ. ΠΑΟΚ - Ξάνθη, 7.30 μ.μ. Ατρόμητος - Ολυμπιακός.