Την πρώτη της νίκη στην προκριματική φάση του "Euro 2016" αναζητά η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, αλλά θα είναι πολύ δύσκολο να την πετύχει σήμερα το βράδυ (9.45 μ.μ., ΕΤ1) στο Μπέλφαστ κόντρα στην Βόρεια Ιρλανδία, που είναι πρωτοπόρος του ομίλου και με νίκη εξασφαλίζει την παρουσία της στα γήπεδα της Γαλλίας για την τελική φάση.
Το "Γουίντσορ Παρκ", η έδρα της Λίνφιλντ, όπου θα διεξαχθεί το σημερινό παιχνίδι, είχε αποτελέσει το εφαλτήριο της Εθνικής μας ομάδας στη μεγάλη πορεία της για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Εκεί, στις 2 Απριλίου του 2003, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα νίκησε 2-0, με δύο γκολ του Άγγελου Χαριστέα, για τα προκριματικά του "Euro 2004" και ξεκίνησε την «ξέφρενη κούρσα» προς την Πορτογαλία.
Ο "υπηρεσιακός" ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Τσάνας αναζητεί το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, μετά τον αποκλεισμό των τραυματιών Κυριάκου Παπαδόπουλου και Μανωλά. Μπορεί ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος να μην είναι απόλυτα έτοιμος, ωστόσο θα είναι ο ένας εκ των δύο στόπερ, έχοντας ως "παρτενέρ" πιθανότατα τον Μόρα. Όσον αφορά τις υπόλοιπες θέσεις, σίγουροι θεωρούνται οι Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Τζιόλης, Σάμαρης, Φορτούνης, Μήτρογλου και ανάλογα με την τακτική θα καλυφθούν οι υπόλοιπες δύο θέσεις, με τους Κονέ, Καρέλη, Ταχτσίδη και Αραβίδη να είναι οι υποψήφιοι. Από την πλευρά των γηπεδούχων ο τεχνικός Μάικλ Ο Νιλ θα έχει τελικά στη διάθεσή του τον Μακ Όλεϊ, ενώ αμφίβολος είναι ο Τζόνι Έβανς.
Τα άλλα σημερινά ματς του ομίλου (9.45 μ.μ.): Ουγγαρία - Νησιά Φερόε, Ρουμανία - Φινλανδία. H βαθμολογία (σε 8 αγώνες): Β. Ιρλανδία 17, Ρουμανία 16, Ουγγαρία 13, Φινλανδία 10, Νησιά Φερόε 6, Ελλάδα 3.