Live τώρα    
ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ / Χωρίς Σούπερ Λιγκ το Σαββατοκύριακο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ / Χωρίς Σούπερ Λιγκ το Σαββατοκύριακο

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Στ. Κοντονής ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης για μέτρα καταπολέμησης της βίας στα γήπεδα, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

Για αρχή δεν θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, αλλά οι αναβολές θα είναι διαδοχικές αν οι φορείς του ποδοσφαίρου δεν πάρουν άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση της βίας. Αυτό αποφάσισε η κυβέρνηση και ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

"Η απόφαση της κυβέρνησης να παταχθεί η βία είναι οριστική και αμετάκλητη. Είμαστε ανυποχώρητοι σε όσα έχουμε εξαγγείλει. Δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω. Τα επιχειρηματικά συμφέροντα, που αναπτύσσονται κατά τον απαράδεκτο τρόπο που βλέπουμε, είναι αδιανόητο να τα δεχτούμε. Η απόφαση είναι μετά από εισήγηση των ΕΛ.ΑΣ. και ΔΕΑΒ. Αντιλαμβάνονται ότι από όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες, ιδίως από όσα συνέβησαν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρό. Επίσης, όσα έγιναν στη συνεδρίαση της Σούπερ Λιγκ δείχνουν ότι έχει διαμορφωθεί ένα ζοφερό περιβάλλον. Με εντολή του πρωθυπουργού την άλλη Τετάρτη θα ξανασυναντηθούμε με τους εκπροσώπους των διοργανωτριών αρχών για να δούμε τι έχουν πραγματοποιήσει απ' όσα έχουν υποσχεθεί. Αν υπάρχει η ίδια κατάσταση και υπάρχουν και εισηγήσεις από την Αστυνομία και τη ΔΕΑΒ, δεν θα ξαναγίνουν αγώνες. Ελπίζω και εύχομαι όσα συζητήσαμε να υλοποιηθούν".

"Σαθρό το νομικό πλαίσιο..."

Και ο Σταύρος Κοντονής συνέχισε: "Όποιος αγαπάει τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει να βλέπει κανείς κορυφαίους παράγοντες να διαπληκτίζονται και να φτάνουν στο σημείο να χειροδικούν. Υπό αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατον να διεξαχθούν αγώνες την Κυριακή. Τόνισα στις διοργανώτριες αρχές στη συνάντηση που είχαμε το πρωί πως είναι ανάγκη να εφαρμοστεί ο νόμος και όσα προβλέπονται για τις λέσχες φιλάθλων και ηλεκτρονικό εισιτήριο. Να ξέρουν οι πάντες ότι η κυβέρνηση όσα έχει πει θα τα πραγματοποιήσει. Θα πάρει σε εύλογο χρονικό διάστημα όλα εκείνα τα νομοθετικά μέτρα που αυτή την ώρα δεν υφίστανται για να απομακρυνθεί η βία. Αυτή τη στιγμή, το νομοθετικό πλαίσιο είναι σαθρό, σχεδόν ανύπαρκτο. Αυτό το νομοθετικό πλαίσιο θα ενισχύσουμε με πρωτοβουλίες αποτελεσματικές, οι οποίες θα λύνουν το πρόβλημα διά πάντως. Εύχομαι αυτά που σήμερα είναι πρόβλημα να γίνουν η αρχή της λύσης".

Για το τι ζήτησε από τους φορείς του ποδοσφαίρου ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στον αθλητισμό είπε: "Ζητάμε να δρομολογηθούν εξελίξεις. Για παράδειγμα, για το ηλεκτρονικό εισιτήριο δεν θα έχει ολοκληρωθεί την άλλη Τετάρτη. Όμως αν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες, μπορούμε να δούμε με κατανόηση το θέμα. Αναμένουμε και για τη μεθεπόμενη αγωνιστική τις εισηγήσεις ΕΛ.ΑΣ. και ΔΕΑΒ για να εκτιμήσουμε την κατάσταση. Η παρέμβαση που κάνουμε σήμερα γίνεται δυνάμει αυτών των εισηγήσεων. Χωρίς αυτές η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρέμβει. Θα εξαντλήσουμε νομοθετικά όλες τις πιθανότητες. H απόφαση αφορά μόνο το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Δεν κρίνουμε ότι υπάρχει ανάγκη στα άλλα πρωταθλήματα, παρά το γεγονός ότι σήμερα έγιναν εκ νέου επεισόδια στην Φούτμπολ Λιγκ. Ελπίζω ότι είμαστε στην αρχή του τέλους. Ποδόσφαιρο με βία, έκτροπα και αγριότητες δεν γίνεται να υπάρχει. Η κυβέρνηση θα πάρει όλες εκείνες της πρωτοβουλίες για τη νομιμότητα και την τήρησή της. Ένα από αυτά είναι και η δημιουργία λεσχών. Από το σημείο εκείνο, είναι οι ομάδες υπεύθυνες".

"Η ανοχή του ελληνικού λαού εξαντλήθηκε..."

Σε σχετική ερώτηση απάντησε: "Δεν πιστεύω στις αυτοκαθάρσεις και τις αυτοκριτικές όταν συνδυάζονται με ανθρώπινες δραστηριότητες που έχουν ως κίνητρο το κέρδος. Οι ομάδες ποδοσφαίρου είναι ανώνυμες εταιρείες και θέλουν το κέρδος. Όσοι περιφρονούσαν τις αποφάσεις της πολιτείας για το κοινό περί δικαίου αίσθημα για καθαρό πρωτάθλημα, μπορούν να προσαρμοστούν και να κατανοήσουν ότι η ανοχή του ελληνικού λαού εξαντλήθηκε".

Τέλος για τις υποθέσεις του ποδοσφαίρου που εκκρεμούν εδώ και καιρό στα δικαστήρια, ο Σταύρος Κοντονής είπε: "Έχω μιλήσει ήδη με τον υπουργό Δικαιοσύνης. Ζητάμε την επιτάχυνση των δικών στον αθλητισμό γιατί είναι αδιανόητο να γίνονται συζητήσεις στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα με δικογραφίες οι οποίες παρανόμως βρίσκονται στα χέρια δημοσιογράφων. Κατηγορούμενοι να στερούνται το τεκμήριο της αθωότητας και να σύρονται στη λάσπη".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0