Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.6°C19.1°C
1 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.6°C15.0°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.6°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 67%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Rock για... δύο!

Δύο από τις πιο δυναμικές αθηναϊκές rock μπάντες, οι Big Noise Attack και Noise Figures -και αμφότερες επίσης δίδυμα κιθαρίστα και ντράμερ μόνο!- στο «Gagarin 205». Στις 8.30 μ.μ.

Jazz του χθες και του σήμερα

Ο πιανίστας και τραγουδιστής Γιώργος Αναματερός (ή Anamateur), με το τρίο του που συναποτελείται από τον κιθαρίστα Πρίαμο Μωράκη και τον κοντραμπασίστα Περικλή Τριβόλη και τη νεαρή ερμηνεύτρια Μόνικα Καμπασελέ, σε κλασικά, αλλά και σύγχρονα δικά του jazz τραγούδια στο Café του Νομισματικού Μουσείου. Στις 9 μ.μ.

Άρθουρ Μίλερ από τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο

Πρεμιέρα του θεατρικού έργου του Άρθουρ Μίλερ «Το τίμημα», σε μετάφραση και σκηνοθεσία της Ιωάννας Μιχαλακοπούλου, το οποίο θα παίζει εκλεκτός θίασος με επικεφαλής τον -πατέρα της- Γιώργο Μιχαλακόπουλο, στο Θέατρο Ιλίσια. Στις 9 μ.μ.

Το ΚΘΒΕ στο Εθνικό Θέατρο

Η θεατρική μεταφορά της συλλογής διηγημάτων του Δημοσθένη Παπαμάρκου «Γκιακ» στην παράσταση του ΚΘΒΕ που σκηνοθέτησε η Γεωργία Μαυραγάνη, στο Εθνικό Θέατρο, μέχρι και την Κυριακή 8 Οκτωβρίου. Στις 9 μ.μ.

Pocket Festival

Στο πλαίσιο του Pocket Festival που πραγματοποιείται στο «Poems ’n’ crimes» των εκδόσεων Γαβριηλίδη (Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι), το θεατρικό έργο του Γιάννη Μακρίδη «Ήλιος με δόντια», σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Βασίλη Βασιλάκη, στις 8.30, και λυρικά τραγούδια σε ποίηση Λορέντζου Μαβίλη και Γκαμπριέλε ντ’ Ανούντσιο από τον τενόρο Βαγγέλη Χατζησίμο με τη συνοδεία στο πιάνο του Στέφανου Νάσου. Στις 10 μ.μ.

Μια ταινία για τον Σωκράτη

Προβολή της ταινίας του Μichel Zumpf «Σωκράτης, ο αποχαιρετισμός», η οποία συνδέει την αληθινή ζωή του Σωκράτη με το μουσικό δράμα που έχει τίτλο το όνομά του και συνέθεσε ο πρωτοπόρος ιμπρεσιονιστής Γάλλος συνθέτης Ερίκ Σατί, με τον ιστορικό τέχνης Ντένη Ζαχαρόπουλο να την προλογίζει και μετά το πέρας της να συζητά με τον σκηνοθέτη. Στο auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, με ελεύθερη είσοδο, στις 8 μ.μ.

Ισλαμικά κεραμικά

Εγκαίνια της έκθεσης «Ιζνίκ - Η μαγεία των κεραμικών», στο Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης. Στις 8 μ.μ.

Για τον Ησίοδο

Στο πλαίσιο του μηνιαίου σεμιναρίου για την ελληνική και τη λατινική γραμματεία της Ακαδημίας Αθηνών, ομιλία του καθηγητή του ΑΠΘ Χρήστου Τσαγγάλη με θέμα «Το ησιόδειο έπος: ειδολογικά και ερμηνευτικά ζητήματα», στο Κέντρο Ερεύνης Ελληνικής και Λατινικής Γραμματείας, στις 5 μ.μ.

Νίκος Α. Μάντης

Παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Α. Μάντη «Οι τυφλοί» (εκδόσεις Καστανιώτη), για το οποίο θα συνομιλήσουν με τον συγγραφέα οι κριτικοί λογοτεχνίας Γιώργος Περαντωνάκης και Αριστοτέλης Σαΐνης και αποσπάσματά του θα διαβάσει η Ρούλα Πατεράκη. Στο βιβλιοπωλείο «Επίκεντρον» (Αγίων Αναργύρων 5, Άγιοι Ανάργυροι), στις 8 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL