Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
15.3°C19.1°C
3 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
14.6°C19.4°C
1 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.3°C20.0°C
4 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.5°C16.9°C
4 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
12.9°C15.2°C
0 BF 71%
Ο Μητσοτάκης κουρεύει 60% τα αναδρομικά και ζητάει... κατανόηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Μητσοτάκης κουρεύει 60% τα αναδρομικά και ζητάει... κατανόηση

Την πληρωμή των αναδρομικών μόνο για τις κύριες συντάξεις ανακοίνωσε ο Κυρικάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, με το συνολικό κόστος να υπολογίζεται, σύμφωνα με τον ίδιο στα 1,4 δισ. ευρώ.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο της δαπάνης, σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, για την πληρωμή των αναδρομικών κυρίων, επικουρικών συντάξεων και δώρων φτάνει το 3,9 δισ. ευρώ.

Με βάση λοιπόν την ανακοίνωση του πρωθυπουργού δεν δίνονται ούτε τα μισά. Επι της ουσίας «κουρεύονται» 2,5 δισ..

Υπενθυμίζεται ότι ο Κ.Μητσοτάκης δήλωσε ότι «η κυβέρνηση, σεβόμενη πλήρως τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, με τροπολογία που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή βάζει τέλος στην αγωνία περίπου 2 εκατ. συνταξιούχων σχετικά με το ζήτημα των αναδρομικών για τους συνταξιούχους».

Σημειώνεται ότι απόφαση της κυβέρνησης καλύπτει μεν όλους τους συνταξιούχους που υπέστησαν περικοπές, (και όσους δεν προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη), ωστόσο αφορά μόνο στις κύριες συντάξεις, και όχι στα «δώρα» και στις επικουρικές. 

Έτσι λοιπόν εξηγείται η «κατανόηση» που ζήτησε ο πρωθυπουργός λέγοντας ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια του κράτους δεν είναι απεριόριστα.

Κατανόηση στο «κούρεμα»...

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL