Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
17.8°C20.2°C
4 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.7°C20.2°C
5 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C17.7°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C19.8°C
5 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
3 BF 36%
Δ. Αυγέρη: Να μας απαντήσει ο “εμπνευστής” του επιτελικού κράτους για τον Κ. Λούλη (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Αυγέρη: Να μας απαντήσει ο “εμπνευστής” του επιτελικού κράτους για τον Κ. Λούλη (Ηχητικό)

Ο πρώτος χωρίς προσόντα διορισμός του Κ. Λούλη ήταν από τον πατέρα Κ. Μητσοτάκη στο Άγιο Όρος, αυτός τουλάχιστον χρόνια μετά παραδέχθηκε πως έκανε λάθος, τώρα δεν ιδρώνει το αυτί τους, ούτε του υιού Κ. Μητσοτάκη ούτε του εμπνευστή του «επιτελικού κράτους» Γ. Γεραπετρίτη -και μάλιστα την ώρα που ψηφίζουν και νομοσχέδιο... αριστείας στην Παιδεία, είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη.

Θα πρέπει να απαντήσει ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης που... εμπνεύστηκε το νόμο για το επιτελικό κράτος ποια είναι το πτυχία του ΓΓ Τουρισμού Κ. Λούλη και εφόσον αποκτήθηκαν στο εξωτερικό, να μας παρουσιάσουν την αναγνώρισή τους ως ισότιμου με ελληνικό ΑΕΙ, όπως και ο αρμόδιος υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης, είπε η κα Αυγέρη.

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/837485950&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

Τον κ. Λούλη, θύμισε, τον είχε «ανακαλύψει» ο πατέρας Κ. Μητσοτάκης, τον είχε διορίσει σε πολύ νεαρή ηλικία ως διοικητή του Αγίου Όρους, πάλι χωρίς τα τυπικά προσόντα, για να πει πολλά χρόνια αργότερα ότι... είχε κάνει λάθος. Μετά τον ανακάλυψε και ο υιος Κ. Μητσοτάκης. Φυσικά, τον εντόπισαν και τα ΜΜΕ, όπως και τους ύμνους που έχει γράψει για τη Χούντα, αλλά και πιο πρόσφατα τις πραγματικές υπηρεσίες του στον τουρισμό με τις δηλώσεις του ότι αφενός όλοι -άρα και οι εργαζόμενοι- θα πρέπει να επωμιστούν το βάρος της κρίσης, αλλά αφετέρου ότι ο ίδιος δεν θα πήγαινε σε ξενοδοχείο για διακοπές γιατί δεν μπορεί να συνωστίζεται στον μπουφέ, φοβάται τον κορωνοϊό.

Ανακοίνωση εξεδόθη και από τον ΣΥΡΙΖΑ, περιμένουμε να δούμε εάν ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης ζητήσει την παραίτηση του κ. Λούλη, αλλά «νομίζω δεν ιδρώνει το αυτί τους», όπως είπε χαρακτηριστικά η κα Αυγερη.

Η ερώτηση προς την κυβέρνηση έρχεται την ώρα που ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την Παιδεία, σημείωσε η κα Αυγέρη, που η ΝΔ το έχει κάνει ύμνο, για την εισαγωγή στα ΑΕΙ με βαθμούς πάνω από δέκα, κτλ. Και την ίδια ώρα, η ΝΔ δεν διαβάζει τους νόμους που γράφει. Ο κ. Λούλης λέει «δεν ήξερα ότι χρειάζεται ως τυπικό προσόν», λίγο πολύ λέει ότι δεν τον ενδιαφέρει κι όλας, σημείωσε η κα Αυγέρη. Και αυτό, την ώρα που νόμος της ΝΔ με νόμο της ΝΔ καθορίστηκε ότι ΓΓ Υπουργείων διορίζονται όσοι διαθέτουν κατ’ ελάχιστον και Πτυχίο Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής...

Διαβάστε επίσης:

«Άριστοι» από το πανέρι του Κυριάκου – Χωρίς πτυχίο και ο γ.γ. Τουρισμού Κ. Λούλης

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης να ζητήσει την παραίτηση Κ. Λούλη μετά και την παραδοχή του ότι δεν διαθέτει πτυχία

Δ. Αυγέρη: Να κατατεθεί στη Βουλή το αντίγραφο του πτυχίου του Κ. Λούλη

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL