Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.1°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.9°C17.0°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.6°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
0 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
0 BF 58%
"Ποιος είναι ο δεύτερος; Είναι αστυνομικός; Είναι μήπως ιδιωτικός φρουρός;"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Ποιος είναι ο δεύτερος; Είναι αστυνομικός; Είναι μήπως ιδιωτικός φρουρός;"

Την αποκάλυψη ότι και ιδιωτικός «σεκιουριτάς» (πιθανότατα με ποινικό μητρώο) συνόδευε επίσημο, που φέρεται να ήταν ο Γρηγόρης Δημητριάδης, και ενεπλάκη στον ξυλοδαρμό του πολίτη που τόλμησε να διαμαρτυρηθεί όταν πέρασαν με κόκκινο, έκανε ο Γιάννης Ραγκούσης στη Βουλή. Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου δεν σχολίασε τις αναφορές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού και περιορίστηκε να αναγνώσει το κείμενο που του είχαν δώσει έτοιμο.

«Ως κυβέρνηση συνεχίζετε να ψεύδεστε και μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο» τόνισε ο Γ. Ραγκούσης και επισήμανε ότι στο βίντεο του ξυλοδαρμού του πολίτη στις 27 Απριλίου, εκτός από τον αστυνομικό της ΕΛ.ΑΣ., δρα παραβατικά και άλλο ένα άτομο. «Γιατί δεν λέτε τίποτα για το δεύτερο άτομο; Είναι καταγεγραμμένο στις εικόνες. Γιατί χρησιμοποιήσατε και σήμερα πρώτο ενικό; Γιατί μιλάτε για έναν αστυνομικό; Ο δεύτερος ποιος είναι; Ποιος είναι ο δεύτερος; Είναι αστυνομικός; Είναι μήπως ιδιωτικός φρουρός; Μήπως είναι μέλος ιδιωτικής εταιρείας security; Μήπως -σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε και δεν τις υιοθετούμε ακόμα και σήμερα- είναι πρόσφατα καταδικασμένος αυτός ο οποίος συμπράττει και συνδράμει τον αστυνομικό;» ρώτησε ο Γ. Ραγκούσης.

Στήθηκαν μεικτές παρα-αστυνομικές οργανώσεις;

Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι και ο διοικητής της ΕΥΠ ήταν πρώην στέλεχος ιδιωτικής εταιρείας security και έθεσε το ερώτημα «αν έχουν στηθεί μεικτές παρακρατικές, παρα-αστυνομικές οργανώσεις μικρού τύπου, μικρού αριθμού ανθρώπων, αποτελούμενες από αστυνομικούς και από ιδιωτικούς φρουρούς». Ούτε σ’ αυτό απάντησε ο Λ. Οικονόμου.

«Δεν πρέπει να εμπλέκουμε την αστυνομία σε πολιτικές σκοπιμότητες, ούτε να επιχειρείται στο Kοινοβούλιο, στη βάση κάποιων περιστατικών, η παραγωγή πρόσκαιρων εντυπώσεων. Υφίστανται βεβαίως περιστατικά ή ατυχήματα, όχι φυσικά σε τακτική βάση, με την εμπλοκή προσωπικού ή οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ.» απάντησε ο υφυπουργός.

Αστυνομικός παρακρατισμός

«Ξέραμε τον αστυνομικό λαϊκισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εδώ ενδεχομένως είναι θέμα αστυνομικού παρακρατισμού. Γιατί μόνο έτσι μπορούν να εξηγηθούν και το συμβάν, και η ύπαρξη δύο ανθρώπων που πρωταγωνιστούν, και η συστηματική επί εβδομάδες απόκρυψη από εσάς για το ποιος είναι ο δεύτερος και ποιος τελικά είναι αυτός που φύλασσαν οι δύο, ο αστυνομικός και ο ιδιωτικός security» επέμεινε ο Γ. Ραγκούσης, με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη να μένει στο γενικόλογο «υπάρχουν διαδικασίες που ακολουθούνται σε κάθε περίπτωση -όπως και στην εν λόγω υπόθεση στη Μιχαλακοπούλου-, εξετάζονται τα πραγματικά περιστατικά, συλλέγονται μαρτυρίες, αξιολογείται το υλικό, εξάγονται πορίσματα και καταλογίζονται ευθύνες κατά περίπτωση».

"Θα ζητήσουμε αριθμούς πρωτοκόλλου"

Ο Γ. Ραγκούσης επισήμανε ότι θα επανέλθει ζητώντας «αριθμούς πρωτοκόλλου και έγγραφα» για την έρευνα που διεξάγεται, ενώ χαρακτήρισε «χαμηλού επιπέδου επικοινωνιακό αντιπερισπασμό» τους υπαινιγμούς του υφυπουργού για τον Ρουβίκωνα. Ο Λ. Οικονόμου είπε ότι «προφανώς η αξιωματική αντιπολίτευση εμπιστεύεται περισσότερο από τις δημόσιες αρχές» τον Ρουβίκωνα.

"Εσείς ως κυβέρνηση δίνετε βάση στον Ρουβίκωνα"

«Τολμάτε ως κυβέρνηση να επαναλάβετε αυτή τη χυδαιότητα που συμπεριλάβατε στο δελτίο Τύπου;» ρώτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντέστρεψε το ερώτημα στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη: «Εσείς ως ολόκληρη κυβέρνηση, ως επίσημο ελληνικό κράτος ενεργοποιηθήκατε βάσει αυτού του βίντεο του μέλους του Ρουβίκωνα και τολμάτε για δεύτερη φορά, έχετε το θράσος, να απευθύνετε τέτοια συκοφαντικά υπονοούμενα, τέτοιες επαναλαμβανόμενες ανοησίες που χαρακτηρίζουν την Άκρα Δεξιά της Ν.Δ. του Κ. Μητσοτάκη; Ειλικρινά σας ρωτάω, δεν ντρέπεστε πια; Με βάση ποια καταγγελία και αναφορά εσείς κάνατε όλα όσα κάνατε; Δηλαδή εσείς τι κάνετε; Δίνετε σημασία στον Ρουβίκωνα; Έχει για εσάς αξία και αξιοπιστία η κάθε καταγγελία του οποιουδήποτε μέλους του Ρουβίκωνα;».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL