Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Με ευθύνη της Εφορευτικής Επιτροπής / Το απόλυτο μπάχαλο για την εκλογή εκπροσώπων εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΡΤ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με ευθύνη της Εφορευτικής Επιτροπής / Το απόλυτο μπάχαλο για την εκλογή εκπροσώπων εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΡΤ

Ένα μπάχαλο χωρίς προηγούμενο έχει δημιουργήσει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή στην ΕΡΤ, με τη βοήθεια της ΠΟΣΠΕΡΤ, για την ανάδειξη των δύο εκπροσώπων των εργαζομένων στο Δ.Σ., ενός δημοσιογράφου και ενός από άλλη ειδικότητα. Δέκα μήνες μετά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ οι εργαζόμενοι δεν είναι δυνατόν να εκπροσωπηθούν στο Δ.Σ. της εταιρείας εξαιτίας της πρωτοφανούς διαδικασίας που επέβαλε η Εφορευτική Επιτροπή, δεδομένου ότι από την αρχή προέβαλε έντονος ο κίνδυνος να δημιουργηθεί το σημερινό αδιέξοδο: η Εφορευτική Επιτροπή για την ανάδειξη δύο υποψηφίων από διαφορετικές ειδικότητες κατέβασε κοινό ψηφοδέλτιο, με αποτέλεσμα σήμερα, μετά από δύο γύρους εκλογών, να μην έχει αναδειχθεί ακόμα εκπρόσωπος από τους δημοσιογράφους, καθώς κανένας δεν έλαβε απόλυτη πλειοψηφία.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έτσι βρίσκονται σε θέση να πρέπει να ψηφίσουν σε γ' γύρο για εκπρόσωπο των δημοσιογράφων, ο οποίος και πάλι δεν είναι βέβαιο ότι θα αναδείξει εκπρόσωπο, εάν ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία. Βρίσκονται επίσης στη θέση να παρακολουθούν: α) Τον πρώτο σε σταυρούς δημοσιογράφο, όχι όμως με την απόλυτη πλειοψηφία (50% + 1 ψήφο) Γιώργο Μαρινόπουλο να δηλώνει ότι θεωρεί πως έχει ήδη εκλεγεί από τον β' γύρο, επικαλούμενος σχετικό εξώδικο της ΠΟΕΣΥ, συμπληρώνοντας ότι πουθενά δεν προβλέπεται γ' γύρος, παρά μόνο για την.. ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας. β) Τους συνυποψηφίους του Θ. Γεωργακόπουλο και Γ. Πίκουλα να έχουν δηλώσει γραπτώς ότι αρνούνται να πάρουν μέρος σε γ' γύρο εκλογών. γ) Η δεύτερη σε σταυρούς υποψήφια Μάχη Νικολάρα να δηλώνει ότι δεν πρόκειται να κατέβει σε γ' γύρο ως μοναδική υποψήφια και ότι στη νέα ψηφοφορία πρέπει υποψήφιοι να είναι μόνο δημοσιογράφοι.

Μετά από όλο αυτό το ανακάτεμα, η Εφορευτική Επιτροπή καλεί τους τρεις δημοσιογράφους να δηλώσουν εάν θα συμμετέχουν στον γ' γύρο της ψηφοφορίας έως αύριο Πέμπτη. Και ξεκαθαρίζει ότι, εάν δεν συμμετέχουν, «θα προκηρύξει τη διεξαγωγή αρχαιρεσιών από την αρχή, ήτοι για την ανάδειξη δύο εκπροσώπων στο Δ.Σ. της ΕΡΤ έναν από το υπόλοιπο προσωπικό και έναν δημοσιογράφο».

Εάν επαναπροκηρυχθούν εκλογές από την αρχή, η Εφορευτική Επιτροπή όχι μόνο θα προχωρήσει σε ακύρωση της εκλογής του Τέλη Μεταξά, του υποψηφίου που εξελέγη με απόλυτη πλειοψηφία από τον α' γύρο, ως εκπρόσωπος των λοιπών ειδικοτήτων στην ΕΡΤ, αλλά βάζει σε κίνδυνο να οδηγηθεί η διαδικασία στο ίδιο ή σε παρόμοιο αποτέλεσμα με αυτό στο οποίο βρίσκεται σήμερα. Η ΠΟΕΣΥ οφείλει να παρέμβει, καθώς το ενδεχόμενο να παρέμβει το δικαστήριο φαίνεται πλέον πιθανό.

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL