Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.8°C22.0°C
3 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.7°C23.1°C
5 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
20.5°C23.0°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.4°C23.8°C
4 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.8°C21.9°C
4 BF 53%
Τελευταίες "καθυστερήσεις" από τους δικηγόρους της Χρυσής Αυγής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τελευταίες "καθυστερήσεις" από τους δικηγόρους της Χρυσής Αυγής

Σε αντιφασιστική κινητοποίηση έξω από το Εφετείο Αθηνών (Λ. Αλεξάνδρας και Λουκάρεως) καλεί η κίνηση «Δεν είναι αθώοι» για σήμερα στις 9 το πρωί εκμεταλλευόμενη μέχρι και την τελευταία στιγμή -καθώς η δίκη της Χρυσής Αυγής ολοκληρώνεται στο τέλος αυτής της εβδομάδας- για να τονίσει τον εμβληματικό χαρακτήρα αυτής της διαδικασίας και την ανάγκη να καταδικαστούν χωρίς αστερίσκους τα στελέχη και τα μέλη της ναζιστικής συμμορίας και των ταγμάτων εφόδου και να αναγνωριστεί ο εγκληματικός χαρακτήρας της οργάνωσης.

Η δίκη ολοκληρώνεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης -και πρώτου βαθμού συγγενών- του αρχηγού της συμμορίας Ν. Μιχαλολιάκου, δηλαδή των υιών και του πατέρα Μιχαλόλια.

Ο τελευταίος, που αναμενόταν να ξεκινήσει την αγόρευσή του σήμερα, αλλά πιθανότατα θα καθυστερήσει εξαιτίας της μάλλον περιττής μακρηγορίας του μικρού του γιου Γιώργου, ο οποίος εδώ και τρεις μέρες φλυαρεί με μάλλον προφανή σκοπό να δώσει χρόνο στον πατέρα του να προετοιμάσει την αγόρευσή του, η οποία θα είναι η κύρια υπερασπιστική αγόρευση του ξεπεσμένου φύρερ του ελληνικού ναζισμού.

Οι δύο νεότεροι Μιχαλόλιες επικεντρώθηκαν στη διαδικασία της προδικασίας επιτιθέμενοι στον εισαγγελέα Ντογιάκο και τους λειτουργούς που πραγματοποίησαν την ανάκριση, ενώ δεν έλειψαν και οι επιθέσεις στους μάρτυρες κατηγορίας, τους οποίους αποκάλεσαν συλλήβδην αναξιόπιστους ως «πολιτικούς αντιπάλους της Χρυσής Αυγής».

Μάλιστα ο Γ. Μιχαλόλιας δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στον κορυφαίο συνταγματολόγο Ν. Αλιβιζάτο, για τον οποίο ανέφερε ότι αγνοεί το ποινικό δίκαιο, σε μία προσπάθεια να υποτιμήσει τόσο τη μαρτυρική του κατάθεση όσο και το άρθρο του με το οποίο επιτέθηκε στην εισαγγελική αγόρευση όπου εξηγεί ότι η εισαγγελέας Οικονόμου παρερμήνευσε όσα είχε πει στην κατάθεσή του.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει εκδώσει η έδρα, η δίκη θα έπρεπε να λήξει την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, ωστόσο είναι πολύ πιθανό ο πρεσβύτερος της οικογένειας Μιχαλόλια, Τάκης, να ζητήσει κάποια μέρα παραπάνω, δεδομένου ότι ήδη ο μικρός του γιος μπαίνει στην τέταρτη ημέρα αγόρευσης. Ωστόσο αυτή η καθυστέρηση -η πολλοστή που διεκδικεί η υπεράσπιση- δεν αναμένεται να επηρεάσει ιδιαίτερα τα χρονοδιαγράμματα για την απόφαση του δικαστηρίου, η οποία καλώς εχόντων των πραγμάτων θα προλάβει το τρίτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Να καταδικαστούν!

Στο κάλεσμα που εξέδωσε για τη σημερινή συγκέντρωση η κίνηση «Δεν είναι αθώοι» αναφέρεται:

«Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας ολοκληρώνεται η δίκη της Χρυσής Αυγής με τις αγορεύσεις των συνηγόρων της οικογένειας Μιχαλολιάκου, του ιδρυτή και ιθύνοντος νου της συμμορίας, του εγκεφάλου των ταγμάτων εφόδου και των επιθέσεων σε μετανάστες, σε συνδικαλιστές, σε αντιφασίστες/τριες.

Έπειτα θα ανακοινωθεί από την έδρα ποια μέρα του Οκτώβρη θα έχουμε την απόφαση. Μια απόφαση που αναμένεται με αγωνία τόσο από τα ίδια τα θύματα των φασιστικών επιθέσεων που βρίσκονται εν ζωή και από τους συγγενείς των δολοφονημένων από τους νεοναζί, όσο και από ολόκληρη την κοινωνία, η οποία οφείλει όχι μόνο να αποστρέφεται, αλλά και να μάχεται και να πατάσσει τον φασισμό παντού, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στον δρόμο, στις δικαστικές αίθουσες.

Στο τέλος λοιπόν των δικασίμων και στην αρχή του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη, που θα κορυφωθεί με την πορεία για τη δολοφονία του Φύσσα, η κίνηση ‘Δεν είναι αθώοι’ καλεί σε συγκέντρωση και συμμετοχή στο ακροατήριο του Εφετείου Αθηνών την Τετάρτη 2.9 στις 9.

Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση. Μέλη και στελέχη της βιαιοπράγησαν και σκότωσαν.

Να καταδικαστούν!

Να δικαιωθούν οι ψυχές των αθώων και η κοινωνία μας!».

Τόσο από την κίνηση «Δεν είναι αθώοι» όσο και από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό, αλλά και από αντιφασιστικές, ελευθεριακές και αριστερές οργανώσεις και οργανώσεις μεταναστών, οργανώνεται η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και των εκδηλώσεων εν όψει τόσο της έβδομης επετείου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτεμβρίου όσο και εν όψει της πολυαναμενόμενης απόφασης του δικαστηρίου, που είτε θα βάλει την πλάκα πάνω από το άταφο πτώμα της Χρυσής Αυγής είτε θα της δώσει τη δυνατότητα να επιχειρήσει να αναβαπτιστεί στην απόφαση για να ξαναρχίσει την εγκληματική της δράση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL