Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ένας χρόνος "αριστείας"

ICON

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Αυγής» δεν καλύπτει όλα όσα έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στον πρώτο χρόνο της θητείας της. Αφορά την ατζέντα της τελευταίας ημέρας: την επιβεβαίωση του τεράστιου σκανδάλου της λίστας Πέτσα, όπου τεράστια ποσά δημοσίου χρήματος διοχετεύτηκαν για τη στήριξη ΜΜΕ φιλικών προς την κυβέρνηση.

Τα όσα δυσώδη και τρομακτικά αποκαλύπτονται για στελέχη της Ν.Δ. από τον κοριό της ΕΥΠ. Τα στοιχεία της "Εργάνης", που αποκαλύπτουν την απώλεια 200.000 θέσεων εργασίας.

Το ναυάγιο στη διαχείριση του τουρισμού, που οδηγεί σε κατάρρευση έναν από τους πιο σημαντικούς κλάδους για την οικονομία μας.

Την επιχείρηση περιορισμού των διαδηλώσεων, που παραβιάζει κατάφωρα δικαιώματα κατοχυρωμένα από το σύνταγμα. Τον διασυρμό της χώρας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξαιτίας της ακροδεξιάς πολιτικής στο προσφυγικό.

Θα χρειαζόμασταν έξι πρωτοσέλιδα για να αναδείξουμε το καθένα από τα ζητήματα αυτά όπως του αξίζει.

Θα χρειαζόμασταν όμως έναν ολόκληρο τόμο για να καταγράψουμε στο σύνολό τους τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης Μητσοτάκη: Την έφοδο στο κράτος και την υπονόμευση των ανεξάρτητων αρχών. Τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Τη χειραγώγηση των ΕΣΠΑ από τον Θεοδωρικάκο, τα μυστικά κονδύλια του Μηταράκη, τα φωτογραφικά νομοσχέδια του Άδωνι και του Χατζηδάκη, την πανδημία των απευθείας αναθέσεων. Τα αίσχη με τις πλατφόρμες κατάρτισης.

Την ύφεση, πριν ακόμα εμφανιστεί ο κορωνοϊός. Την ασυδοσία των αστυνομικών του Χρυσοχοΐδη. Τα έργα και τις ημέρες της Μενδώνη. Και άλλα τόσα που δεν χωράνε στο κύριο άρθρο.

Αυτά είναι τα καλά νέα. Τα κακά είναι ότι μπαίνουμε σε ύφεση 15%.

Με αυτή την κυβέρνηση. Ας κάνουμε λοιπόν τα κουμάντα μας.

 

 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δημόσια υγεία και κυβερνητική ανεπάρκεια

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επένδυσε πάρα πολλά στην επιτυχημένη διαχείριση της καραντίνας. Επιτυχημένη φυσικά μόνο από ιατρικής πλευράς, γιατί την ίδια περίοδο υπήρξαν τουλάχιστον δύο καραμπινάτα σκάνδαλα -η λίστα Πέτσα και οι πλατφόρμες κατάρτισης...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις