Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Οι πρόσφυγες και το κυβερνητικό ήθος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι πρόσφυγες και το κυβερνητικό ήθος

 Και υπενθυμίζουν οι «κύκλοι» ότι και στα γεγονότα του Έβρου, που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν «υποκινούμενη εισβολή προσφύγων», πάλι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υιοθετούσαν τη βρόμικη προπαγάνδα του Ερντογάν.

Και ποιος τα λέει αυτά;

Οι ίδιοι που περηφανεύονται για τα push back στη θάλασσα, μια πρακτική που θέτει ανθρώπους σε θανάσιμο κίνδυνο και την οποία και ο Πέτσας, και ο Στεφανής έχουν παραδεχτεί κυνικότατα. Οι ίδιοι που ζητάνε από την Ευρώπη εξαίρεση από το Διεθνές Δίκαιο:

«Δεν μπορούμε να λειτουργούμε ως ασπίδα της Ευρώπης και στη συνέχεια να μας κατηγορούν ότι λειτουργήσαμε ως ασπίδα» είπε στη Βουλή ο Κουμουτσάκος. Αλλά όταν το παραδέχονται οι ίδιοι, είναι καλά. Όταν τους το λένε ο Αρβανίτης και ο Τζανακόπουλος, είναι τουρκική προπαγάνδα. Τουρκική προπαγάνδα για την οποία δεν έχουν μπει καν στον κόπο να κάνουν κάποιο διάβημα στην Τουρκία. Λεπτομέρειες.

Γιατί η κυβέρνηση αυτή παίζει σε δύο ταμπλό. Ψιλοκαμαρώνει για την παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, για τα ακροδεξιά τάγματα εφόδου στον Έβρο, για την αθλιότητα της Μόριας, για τις οικογένειες που πετιούνται στον δρόμο κλείνοντας το μάτι στους ξενοφοβικούς.

Αλλά όταν η αντιπολίτευση την εγκαλεί για την πρακτική της, σκούζει για εχθρικές προπαγάνδες. Ευελιξία ονομάζεται αυτό.

Ονομάζεται επίσης και εργαλειοποίηση του προσφυγικού για μια χούφτα ακροδεξιές ψήφους. Τόσο είναι το ήθος και το φιλότιμο των αρίστων.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL