Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.1°C16.2°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C13.4°C
2 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.6°C15.4°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C12.3°C
0 BF 76%
Αυστηρή προειδοποίηση του Αλ. Χαρίτση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη: / Αυστηρή προειδοποίηση του Αλ. Χαρίτση: Να αποσυρθούν τώρα οι κατάπτυστοι διαγωνισμοί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αυστηρή προειδοποίηση του Αλ. Χαρίτση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη: / Αυστηρή προειδοποίηση του Αλ. Χαρίτση: Να αποσυρθούν τώρα οι κατάπτυστοι διαγωνισμοί

Να αποσύρει τους “κατάπτυστους διαγωνισμούς” για την ιδιωτικοποίηση βασικών υποδομών της ΕΥΔΑΠ μέσω ΣΔΙΤ καλεί την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας πως οι μόνες καθοδηγητικές αρχές που διέπουν τον Κ. Μητσοτάκη είναι “οι νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες και η περαιτέρω ενίσχυση των μεγάλων συμφερόντων που τον περιτριγυρίζουν”.

“Το νερό είναι και θα παραμείνει κοινωνικό αγαθό", υπογραμμίζει ο Αλ. Χαρίτσης, μετά την αποκάλυψη της “Αυγής” για το σχέδιο σύμπραξης δημοσίου - ιδιωτικού τομέα για τη διαχείριση, λειτουργία και συντήρηση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος της Αθήνας.

Νεοφιλελεύθερες εμμονές

Ένα σχέδιο που, όπως τονίζει, συμπυκνώνει “την ιδεοληπτική και αντικοινωνική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας”, κάνοντας λόγο για ξεπούλημα του πιο σημαντικού κοινωνικού αγαθού σε μια περίοδο πρωτοφανούς κρίσης. “Δεν γνωρίζουν άραγε οι ‘άριστοι’ του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη ότι όπου δοκιμάστηκαν αυτές οι λύσεις οδήγησαν σε αύξηση της τιμής, σε χειροτέρευση της ποιότητας του νερού και σε προβλήματα στην υδροδότηση; Για ποιο λόγο η κυβέρνηση αγνοεί τις σχετικές προειδοποιήσεις του Συλλόγου Μηχανικών και Επιστημονικού Προσωπικού της επιχείρησης;” σημειώνει ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παρέμβαση Σκουρλέτη

“Μετά την ενέργεια, το νερό”, σχολίασε στα social media ο γραμματέας του κόμματος. Ο Π. Σκουρλέτης υπογράμμισε πως το σχέδιο αφορά την ιδιωτικοποίηση των δικτύων σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, ενώ εξυπηρετείται το όραμα για “μια κοινωνία με τις κερδοφόρες υποδομές στους ιδιώτες και μια αγορά με συγκέντρωση του πλούτου σε λίγους, με ανασφάλεια και χαμηλούς μισθούς”.

Δεν διέψευσε η Σπυράκη

Την αφωνία του κυβερνητικού στρατοπέδου έσπασε η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, η οποία διέψευσε κάτι διαφορετικό από αυτό που καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σ

την εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”, σχολιάζοντας μαζί με τον Γ. Παπαδάκη το πρωτοσέλιδο της “Α”, η ευρωβουλευτής, αφού μίλησε για “κατασκευή” του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει, δήθεν, στόχο να σκιάσει την απόφαση για το ταμείο ανάκαμψης, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση “έχει ανακοινώσει τις αποκρατικοποιήσεις και δεν περιλαμβάνεται η ΕΥΔΑΠ”.

Βέβαια, το σχέδιο που αποκαλύπτεται δεν αφορά την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ -για την ώρα- αλλά, όπως εξήγησε Στο Κόκκινο ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ Γιώργος Αλεξανδράκης, το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα (ΕΥΣ) της ΕΥΔΑΠ, που εκτείνεται σε τέσσερις νομούς, Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας, Βοιωτίας και Αττικής, και περιλαμβάνει τα φράγματα του Μόρνου, του Ευήνου και το κανάλι με το οποίο το νερό έρχεται στην Αθήνα. Με λίγα λόγια, εκχωρείται σε ιδιώτες σχεδόν το 80% των αποθεμάτων νερού της Ελλάδας!

Αντίθετο το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

"Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, πρωταρχικής αξίας και σημασίας, δεν πωλείται και η διαχείρισή του ανήκει στον δημόσιο τομέα" δήλωσε ο Χρήστος Γκόγκας, υπεύθυνος Τομέα Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΚΙΝ.ΑΛΛ.. Όπως κατήγγειλε, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση και διάλογος για την επιλογή της κυβέρνησης.

Η συζήτηση που άνοιξε πριν δύο χρόνια, περί οικονομικών εκκρεμοτήτων μεταξύ της κερδοφόρας ΕΥΔΑΠ Α.Ε. και του Δημοσίου, συνεχίζεται με επιλογές που αγνοούν την υπάρχουσα τεχνογνωσία και το προσωπικό που παρέχει αυτές τις υπηρεσίες, δημιουργούν αμφίβολα αποτελέσματα για την ασφαλή λειτουργία του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος και δεν δικαιολογούνται ούτε οικονομικά ούτε τεχνικά.

Οικολόγοι Πράσινοι: Δημόσιο αγαθό

Να εξετάσει εκ νέου την απόφασή της, “καθώς το νερό είναι δημόσιο αγαθό και δεν μπορεί να γίνει παιχνίδι στον βωμό οποιωνδήποτε ιδιωτικών συμφερόντων”, καλούν την κυβέρνηση οι Οικολόγοι Πράσινοι, "για να μην πούμε το νερό νεράκι".

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL