Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
Στουρνάρας μαινόμενος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στουρνάρας μαινόμενος

Ο Στουρνάρας. Μάλιστα. Ζητάει μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης. Ο άνθρωπος που ζητούσε από την Ευρώπη να επιβάλει πιστοληπτική γραμμή στη χώρα, μετά τα μέτρα για το χρέος, για να μην ωφεληθεί πολιτικά η κυβέρνηση Τσίπρα.

Ο άνθρωπος που μας προειδοποίησε με βιβλικές καταστροφές επειδή αυξήθηκε κατά 50 ευρώ ο κατώτατος μισθός, καταργήθηκε ο υποκατώτατος και δόθηκε 13η σύνταξη. Και ο οποίος με την εκλογή του Κ. Μητσοτάκη χαλάρωσε. Και τώρα ζητάει ενέσεις δημοσιονομικής ρευστότητας σαν να είναι ο Φραγκλίνος Ρούσβελτ.

Είναι καλό να έχουμε μια καθαρή εικόνα για το πώς θα ήταν η κατάσταση αν σήμερα είχαμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Τα κανάλια θα ξεχείλιζαν από θάνατο, ελλείψεις και προσωπικές ιστορίες αγωνίας. Τα κοινωνικά δίκτυα θα έτρωγαν τα άντερα του Ξανθού και του Πολάκη.

Κάθε ευρώ που θα ξόδευε το Δημόσιο θα ήταν αντικείμενο κατακραυγής: οι συριζαίοι, την ώρα που ο κόσμος χάνεται, επιδοτούν τους Καρανίκες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για να κάθονται.

Και ο κεντρικός μας τραπεζίτης θα μας εξηγούσε πως η κρίση χρέους θα ερχόταν όχι από την απροθυμία των Γερμανών και του ESM να κάνουν αυτό που πρέπει, αλλά από τα μέτρα στήριξης της εργασίας και της πραγματικής οικονομίας.

Τώρα, όμως, έχουμε κανονικότητα και Μητσοτάκη. Οπότε είδε και ο Στουρνάρας το φως το αληθινό. Έτσι γίνεται με τους τεχνοκράτες που δεν λογαριάζουν πολιτικό κόστος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL