Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.1°C17.3°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.3°C14.6°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C14.4°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C15.2°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
10.4°C10.4°C
1 BF 74%
ΜΑΤ παντού – Ο αυταρχισμός η νέα όψη της «κανονικότητας» (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΑΤ παντού – Ο αυταρχισμός η νέα όψη της «κανονικότητας» (Video)

Με βία και αυταρχισμό η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλλει την πολιτική των «κλειστών κέντρων» στο προσφυγικό. Η χθεσινή «απόβαση» 15 διμοιριών ΜΑΤ σε Λέσβο και Χίο καθώς και τα επεισόδια που ακολούθησαν αποδεικνύουν το μέγεθος της ανικανότητας τους.

Με σπασμωδικές κινήσεις και τα ΜΑΤ προσπαθούν να επιβάλλουν την πολιτική για την οποία «ψηφίστηκαν» όπως λένε στα κανάλια. Μόνο που ξέχασαν να πουν ότι στους νησιώτες έταζαν ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που κάνουν πράξη σήμερα.

https://www.bbc.com/news/av/embed/p084q71l/51626852

Δακρυγόνα και άγρια καταστολή των κατοίκων των νησιών ενώ προπηλακίστηκαν από τα ΜΑΤ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αν. Μιχαηλίδης στη Χίο και ο βουλευτής Γ. Μπουρνούς στην Λέσβο. Την ίδια ώρα παράνομες χωματουργικές εργασίες ξεκίνησαν μέσα στο πευκοδάσος όπως κατήγγειλε ο Γ. Μπουρνούς.

Το νέο δόγμα της κυβέρνησης είναι ο «αυταρχισμός» που τον παρουσιάζει ως «αποφασιστικότητα». Χαρακτηριστικό της ανεύθυνης επικοινωνιακής διαχείρισης είναι και το ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Πέτσας σε ένα απίστευτο ρατσιστικό παραλήρημα απέδωσε στον «κορονοϊό» τα «κλειστά κέντρα» κράτησης ποντάροντας στον πανικό και το φόβο για να γίνουν αποδεκτά από τις τοπικές κοινωνίες.

«Η πανικόβλητη προσπάθεια να συνδέσουν τον κορονοϊό με τον εγκλεισμό προσφύγων και μεταναστών έχει στόχο τον εκφοβισμό» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Η αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής στα θέματα της «ασφάλειας» αποδεικνύεται καθημερινά τόσο από την αύξηση της εγκληματικότητας όσο και από την αστυνομική αυθαιρεσία που διαρκώς αυξάνεται. Χαρακτηριστικό ήταν το χθεσινό περιστατικό με τον αστυνομικό –νεοπροσληφθέντα ειδικό φρουρό- να βγάζει όπλο και να απειλεί φοιτητές στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί, η προπαγάνδα των καναλιών σε μια προσπάθεια, κάθε άλλη άποψη να παρουσιαστεί στα κανάλια ως παράλογη, έκνομη ή ακόμα και «αναρχική» όπως έγινε στο ΣΚΑΙ που φρόντισε από νωρίς το πρωί να αιτιολογήσει –όπως μπορούσε- την ακραία ενέργεια του αστυνομικού. Ενώ ο βουλευτής της Ν.Δ. Θ. Πλεύρης έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι έπρεπε να πάρει "έπαινο" ο αστυνομικός.

Η καλύτερη απάντηση όμως στην προσπάθεια να γίνει το μαύρο άσπρο δόθηκε από την πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ που καταδίκασε το απαράδεκτο αυτό περιστατικό και πήγε στις εισαγγελικές αρχές. 

Στις 25.02.2020 το απόγευμα ήρθε στο φως της δημοσιότητας νέο βίντεο 4 λεπτών που δείχνει μια άλλη εκδοχή από αυτή της Αστυνομίας και των συνδικαλιστών της.

https://www.youtube.com/embed/VntYDd2CWjU

Ένα μόνο σχέδιο για τα πάντα φαίνεται να διαθέτει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και αυτό είναι ΜΑΤ παντού και όπου χρειαστεί ακραία καταστολή. Ακόμα και το συνέδριο της ΓΣΕΕ στο Καβούρι πραγματοποιείται φρουρούμενο από διμοιρίες των ΜΑΤ. 

Kατ. Μπρέγιαννη

Τα ΜΑΤ περιφρουρούν το Συνέδριο της ΓΣΕΕ

https://twitter.com/slayxazompampaz/status/1232212269804793856?ref_src=twsrc^tfw

Διαβάστε επίσης:

Τι πραγματικά συνέβη στην ΑΣΟΕΕ (Video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL