Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.7°C19.3°C
1 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
12.1°C14.5°C
1 BF 91%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.0°C17.1°C
4 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
17.7°C19.9°C
0 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Επίδειξη πυγμής και άγρια καταστολή στη Χίο - 3 τραυματίες (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επίδειξη πυγμής και άγρια καταστολή στη Χίο - 3 τραυματίες (Video)

Με άγρια καταστολή και επίδειξη ισχύος εναντίον της τοπικής κοινωνίας επιχειρεί η κυβέρνηση να ανακόψει τις αντιδράσεις των κατοίκων της Χίου ενάντια στη δημιουργία κλειστής δομής. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, τρεις πολίτες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών. Σημειώνεται ότι ανάλογη καταστολή υπήρξε και στη Μυτιλήνη.

Μετά τα επεισόδια στο λιμάνι των Μεστών που είχαν ως αποτέλεσμα ο δήμαρχος Χίου να καταλήξει λιπόθυμος στο νοσοκομείο, οι μάχες συνεχίστηκαν στη διασταύρωση του δρόμου Πιτυούς με την Ε.Ο. Χίου – Βολισσού, εκεί όπου οι κάτοικοι είχαν στήσει οδοφράγματα με πέτρες, λάστιχα και μηχανήματα του δήμου Χίου.

https://www.youtube.com/embed/AbyaEsizN3g

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ συγκρούστηκαν επί ώρα με τους κατοίκους, οι οποίοι τελικά υπό την πίεση και τη ρίψη χημικών υποχώρησαν με αποτέλεσμα λίγο μετά τις 9 το πρωί οι δυνάμεις των ΜΑΤ να μπορέσουν να εγκατασταθούν στο 17ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Χίου – Βολισσού.

Τελευταίες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις πραγματοποιούν λίγο πριν τις 09:30 το πρωί της Τρίτης οι δυνάμεις των ΜΑΤ στην περιοχή του Αγίου Μακαρίου, εκεί που αρχίζουν οι στροφές του Αίπους.

Στο συγκεκριμένο σημείο είχαν συγκεντρωθεί από πολύ νωρίς εκατοντάδες Χιώτες, ενώ είχε καταστεί αδύνατη η πρόσβαση προσωρινά, από δέντρα που είχαν κοπεί κι είχαν πέσει στο οδόστρωμα.

Τα δέντρα απομάκρυνε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και στην περιοχή επιχείρησαν συνολικά τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ.

Μεγάλη επιχείρηση στον Άγιο Ισίδωρο

Η μεγαλύτερη εκκαθαριστική επιχείρηση ξεκίνησε περί τις 06.30 το πρωί, λίγο μετά τη διαστύρωση του Πιτυούς, στον Άγιο Ισίδωρο, όπου ο δρόμος είχε κλείσει σε δυο σημεία.

Στο πρώτο σημείο είχαν ρίξει τεράστιους βράχους στο οδόστρωμα καθώς και λάστιχα αυτοκινήτων  στα οποία και έβαλαν φωτιά λίγο πριν εμφανιστούν  οι δυνάμεις των ΜΑΤ.

Το δεύτερο σημείο ήταν λίγα μέτρα πιο κάτω ακριβώς στη γέφυρα πριν το καφέ της περιοχής όπου ένα γκρέιντερ είχε τοποθετηθεί κάθετα στον δρόμο για να αποτρέψει τη διέλευση των ΜΑΤ.

Στο συγκεκριμένο σημείο έφτασαν περί τις 10 διμοιρίες των ΜΑΤ που αναπτύχθηκαν στον κόμβο του Πιτυούς και με συνεχείς ρίψεις δακρυγόνων στο βουνό και στον  επαρχιακό δρόμο, αποθούσαν τους συγκεντρωμένους ενώ μια πολύ μεγάλη ομάδα των ΜΑΤ έκανε εκκαθάριση ακόμη και πάνω στο βουνό.

Πολύ γρήγορα οι συγκεντρωμένοι στην περιοχή κάτω από την πρωτοφανή δύναμη πυρός αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν προς το Αίπος όπου και διαλύθηκαν.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός των δεκάδων οχημάτων που είχαν παραταχθεί στην περιοχή, κάθε είδους οχήματα, βαριά οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας ακόμη και από τη Λαμία και το σημαντικότερο όλων, ακριβώς για να “δέσει” το θέμα της επίταξης, στρατιωτικό προσωπικό με βαριά μηχανήματα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο για την απομάκρυνση των βράχων.

Ειδικό γερανοφόρο όχημα της αστυνομίας, απομάκρυνε το γκρέιντερ από το οδόστρωμα για να απελευθερώσει τον δρόμο πρόσβασης στο 17, όπου αναμένεται εντός ολίγου να καταφτάσουν και να καταλάβουν συμβολικά τον χώρο τα μηχανήματα έργων του στρατού.

Δυο τραυματίες στον Άγιο Μακάριο στις συμπλοκές με τα ΜΑΤ, ο ένας από γκλοπ και ο άλλος με αναπνευστικά από σπρέι πιπεριού και οι δυο μεταφέρθηκαν στο Σκυλίτσειο.

Πηγή: politischios.gr και astraparis.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL