Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.2°C24.7°C
3 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.8°C19.6°C
3 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.4°C18.0°C
5 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
0 BF 43%
"Τα γυρίζει" τώρα η Ν.Δ. μετά την αποτυχία της αντιθεσμικής της μεθόδευσης στην Προανακριτική
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Τα γυρίζει" τώρα η Ν.Δ. μετά την αποτυχία της αντιθεσμικής της μεθόδευσης στην Προανακριτική

update: Οπως έγινε γνωστό  το βράδυ της Παρασκευής, εμφανίστηκε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης». Σύμφωνα με πληροφορίες ο μάρτυρας δήλωσε πως θα καταθέσει τη Δευτέρα στις 16¨00

Την ερχόμενη Τρίτη, η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης που ερευνά τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, θα λάβει απόφαση για την εξέταση των προστατευομένων μαρτύρων, με τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση».

«Το μείζον είναι να εξεταστούν οι μάρτυρες», ήταν η πρώτη αντίδραση βουλευτών της πλειοψηφίας που υπογραμμίζουν ότι πλέον ο δρόμος άνοιξε πραγματοποιώντας έτσι ένα βήμα πίσω αφού δήλωναν σε όλους τους τόνους ότι "θα τους βγάλουν τις κουκούλες" και αφού δεκάδες σενάρια που τους αφορούν έχουν διοχετευθεί στα κανάλια και στον Τύπο.

Το ότι παρουσιάζουν τους μάρτυρες σαν να "ήθελαν να αποφύγουν την εξέταση τους" αποτελεί φύλλο συκής για να καλύψουν τις αντιθεσμικές τους μεθοδεύσεις.

«Δεν θα επιτρέψουμε στους προστατευόμενους μάρτυρες να αποφύγουν να εξεταστούν" λένε σήμερα αφού δεν κατάφεραν να καταργήσουν το καθεστώς προστασίας τους όπως μεθόδευαν.

"Δεν θα επιτρέψουμε να μην δώσουν απαντήσεις. Το διάβημα στον 'Αρειο Πάγο αυτό το νόημα είχε. Την απεμπλοκή της εξέτασής τους, την οποία εξέταση οι δύο μάρτυρες, ενώ ήθελαν να αποφύγουν, έφτασαν τελικά να δηλώνουν ότι επιθυμούν να εξεταστούν», σημείωναν οι πηγές της πλειοψηφίας στην ειδική επιτροπή, αμέσως μετά την δημοσιοποίηση της απάντησης του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναφορικά με τον τρόπο εξέτασης των δύο προστατευομένων μαρτύρων.

«Δεν αντιδικούμε με τον 'Αρειο Πάγο. Δεν έχουμε διάθεση για σύγκρουση με τον 'Αρειο Πάγο. Γι΄αυτό πήγαμε εκεί. Το μείζον είναι να εξεταστούν οι μάρτυρες και να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Την επόμενη Τρίτη θα αποφασίσουμε», ανέφεραν ειδικότερα πηγές της πλειοψηφίας στην ειδική επιτροπή.

Η επιτροπή θα εξετάσει την απάντηση του κ. Μπρακουμάτσου, η οποία αναφέρει μεν ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες έχουν γνώμη για τον τρόπο που θα καταθέσουν, δεν απαντά ωστόσο στο αίτημα, το οποίο από την πρώτη στιγμή είχε θέσει η πλειοψηφία, δηλαδή «εξέταση των δύο προστατευομένων μαρτύρων, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που εξετάστηκαν, τον περασμένο Δεκέμβριο, από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρο Σοφουλάκη».

Σε αυτό το ερώτημα η επιτροπή δεν πήρε απάντηση από τον κ. Μπρακουμάτσο. Δηλαδή αν είναι διαφορετικός ο τρόπος εξέτασης στην προανακριτική, από τον τρόπο εξέτασης ενώπιον του κ. Σοφουλάκη και γιατί.

Διαβάστε επίσης:

Ένα ακόμα θεσμικό «χαστούκι» σε ΝΔ-Κιν.Αλλ.: Ο προστατευόμενος μάρτυρας έχει λόγο επί των μέτρων προστασίας του

Έκθετη η κυβέρνηση, μετά το «άδειασμα» από Άρειο Πάγο και ΕΛΑΣ για τους προστατευόμενους μάρτυρες

ΣΥΡΙΖΑ: Κόλαφος για τις μεθοδεύσεις του κ. Μητσοτάκη η απάντηση του Αρείου Πάγου

Εισαγγελέας Διαφθοράς: Όπως επιθυμούν θα καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL