Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
16.5°C20.4°C
4 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.0°C21.6°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.0°C21.0°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.1°C19.1°C
6 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.1°C
0 BF 72%
Ένα ακόμα θεσμικό «χαστούκι» σε ΝΔ-Κιν.Αλλ.: Ο προστατευόμενος μάρτυρας έχει λόγο επί των μέτρων προστασίας του
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ένα ακόμα θεσμικό «χαστούκι» σε ΝΔ-Κιν.Αλλ.: Ο προστατευόμενος μάρτυρας έχει λόγο επί των μέτρων προστασίας του

Αποκαλύπτονται με τρανταχτό τρόπο η μία μετά την άλλη οι μεθοδεύσεις της ΝΔ και του Κιν.Αλλ. γύρω από τους προστατευόμενους μάρτυρες που κατέθεσαν για το σκάνδαλο Novartis. Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος λίγες ώρες αφότου ξεκαθάρισε πως η εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων μπορεί να γίνεται και με ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης, επανήλθε με έγγραφο του προς την επιτροπή που διερευνά την υποτιθέμενη «σκευωρία Παπαγγελόπουλου» και επισήμανε ότι για τα μέτρα προστασίας τους πρέπει να συνυπολογίζεται η άποψη των ίδιων των ενδιαφερόμενων, δηλαδή των προστατευόμενων μαρτύρων.

Στο έγγραφο που παρουσιάζουμε ο κ. Μπρακουμάτσος αναφέρεται τόσο στην ΚΥΑ του 2018, αλλά και σε νόμο του 2001 και σε άρθρο του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όπου ξεκάθαρα «γίνεται μνεία και για γνώμη του προστατευόμενου μάρτυρα επί των μέτρων προστασίας κλπ».

Η επιστολή του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς τον Πρόεδρο της επιτροπής έχει ξεχωριστή πολιτική σημασία καθώς υπενθυμίζεται πως οι συμμετέχοντες στην επιτροπή (πλην όσων ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ) ζητούσαν να προσαχθούν βιαίως στην επιτροπή οι προστατευόμενοι μάρτυρες, παρά τις ενστάσεις τους για τα μέτρα ασφαλείας. Όταν, δε, η αστυνομία ξεκαθάρισε ότι θα ακολουθήσει όσα προβλέπει η αρμόδια δικαστική λειτουργός, ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν δίστασε να τα βάλει και με τον υπουργό προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Συντάκτης: «Η ΑΥΓΗ»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL