Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.2°C17.9°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.8°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C17.0°C
1 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.2°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
0 BF 72%
Απολογισμός
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απολογισμός

Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε τη χώρα για 4,5 χρόνια. Το μεγαλύτερο μέρος από το διάστημα αυτό, κυβέρνησε με ένα πρόγραμμα που δεν ήταν δικό του -και κυβέρνησε μια κοινωνία εξουθενωμένη από δύο καταστροφικά μνημόνια.

Αυτά που κατάφερε σε τέτοιες συνθήκες κάθε άλλο παρά αμελητέα είναι: στήριξε το ετοιμόρροπο σύστημα Υγείας, διαχειρίστηκε με ανθρωπιά την προσφυγική κρίση, διαπραγματεύτηκε σκληρά με τους δανειστές ώστε τα βάρη να μην πέσουν μονομερώς στους αδύναμους, έκανε μια μεγάλη τομή με τις Πρέσπες.

Και με το τέλος της επιτήρησης πήρε, όπως είχε δεσμευτεί, μέτρα στήριξης για τους επισφαλείς εργαζόμενους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Και όλα αυτά υπό τα πυρά ενός ανένδοτου πολέμου από τη Ν.Δ. και τα συστημικά ΜΜΕ, με δολοφονίες χαρακτήρων, τόνους λάσπης, συνεχή χτυπήματα κάτω από τη ζώνη και τουλάχιστον δύο μαζικές εκστρατείες μίσους.

Υπάρχουν φυσικά τομείς όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα πήγε τόσο καλά όσο θα έπρεπε και αυτό είναι φυσικό σε τέτοιες συνθήκες. Μια ευρεία και απροκατάληπτη συζήτηση γύρω από τα θέματα αυτά θα είναι ενδυνάμωση και όχι εσωστρέφεια για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διότι η ουσιαστική μελέτη της εμπειρίας αυτής θα τον κάνει πιο μεθοδικό, πιο αποτελεσματικό, πιο αποφασιστικό. Και επομένως ικανότερο να κερδίσει τη στήριξη και την εμπιστοσύνη του προοδευτικού κόσμου. Αυτό είναι το νόημα του απολογισμού που συζητιέται από εχθές στην Κεντρική του Επιτροπή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL