Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.9°C24.6°C
3 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
23 °C
21.6°C24.3°C
1 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.8°C23.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
22 °C
22.3°C23.0°C
1 BF 58%
Στη μάχη της Σαλαμίνας έφτασε ο Κυρ. Μητσοτάκης / Θέλει να χτίσει "τείχη" γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ με αρχαία υλικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στη μάχη της Σαλαμίνας έφτασε ο Κυρ. Μητσοτάκης / Θέλει να χτίσει "τείχη" γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ με αρχαία υλικά

Από τη Μάχη των Θερμοπυλών μέχρι τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας... πήγε χθες ο πρωθυπουργός για να διαφημίσει την κυβερνητική πρόταση που αφορά την ψήφο των αποδήμων! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης -στο πλαίσιο της ομιλίας του σε εκδήλωση του Ζαππείου “γι’ αυτό το τόσο σημαντικό 480 π.Χ.”- υποστήριξε ότι “όσο μακρινή κι αν φαντάζει εκείνη η περίοδος, οι αντιστίξεις στο παρόν ηχούν διδακτικά”. Σε αυτό το πλαίσιο, επιχείρησε να υπηρετήσει την επικοινωνιακή γραμμή της δήθεν απομόνωσης του ΣΥΡΙΖΑ από το “κάδρο” της συναίνεσης, καθώς “σπονδή σ’ αυτόν τον οικουμενικό ελληνισμό αποτελεί στις μέρες μας και η επιλογή της κυβέρνησής μας να ψηφίζουν επιτέλους από τον τόπο τους και οι Έλληνες που διαμένουν μόνιμα εκτός των συνόρων της πατρίδας μας”.

Ο πρωθυπουργός εστίασε δε στην ανάγκη “διασφάλισης της εθνικής ομοψυχίας” παραμερίζοντας τη διχαστική ρητορική του έναντι της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. “Οι ελληνικές πόλεις - κράτη, παραμερίζοντας τις διαφορές τους, ενώνονται για να υπερασπιστούν το σημαντικότερο αγαθό τους: την ελευθερία τους. Όπως και τότε, έτσι και σήμερα, είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασμένοι, όπως τονίζω σε κάθε ευκαιρία. Κι αυτό είναι το πρώτο μεγάλο δίδαγμα με ηλικία 25 αιώνων” ισχυρίστηκε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας την ανάγκη “να σκάψουμε και να σκύψουμε ως τις ρίζες μας, να ξανασυνδεθούμε μ’ αυτές”.

“Οι πρόσφυγες πολιορκούν τις χώρες”!

“Στους καιρούς μας, οι προκλήσεις, προφανώς, είναι διαφορετικές. Κύματα προσφύγων και οικονομικών μεταναστών πολιορκούν τώρα τις ευρωπαϊκές χώρες” θεωρεί δε ο πρωθυπουργός, με το βλέμμα στις νεοδημοκρατικές (διαδικτυακές) αντιδράσεις που προκάλεσε το “άδειασμα” της “γαλάζιας” νεολαίας στην πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης λόγω της ρατσιστικής επιστολής της!

Παρ’ όλα αυτά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε σε αντιφατικούς τόνους ότι “αν κάτι μας λείπει σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, είναι ο διάλογος μεταξύ των πολιτισμών, η καλύτερη κατανόηση, οι ανοιχτές θύρες επικοινωνίας”. Σημείωσε δε ότι “όσο οχυρωνόμαστε πίσω από απλοϊκά στερεότυπα τα οποία ερμηνεύουν πολύπλοκες καταστάσεις τόσο κινδυνεύουμε και εμείς να γίνουμε θύματα αυτών των στερεοτύπων και αυτών των προκαταλήψεων”.

Πρόσθεσε δε ότι “ο σημερινός κόσμος είναι εξαιρετικά πολύπλοκος για να μπορούμε να τον αναλύουμε μόνο με τέτοια εργαλεία”.

Τέλος, ο πρωθυπουργός έθεσε τον μεγαλεπήβολο στόχο “να μετατρέψουμε τα 2.500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας σε αφετηρία μιας αντίστροφης διαδρομής εθνικής αυτογνωσίας. Να πορευτούμε ξανά από την αρχαία Ελλάδα προς τη σύγχρονη. Με στόχο και προορισμό, όμως, να ταξιδέψουμε στην Ελλάδα του αύριο»...

K. ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL