Live τώρα    
30°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
30 °C
27.5°C30.9°C
3 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
26.3°C29.9°C
3 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
31 °C
28.3°C31.5°C
1 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.8°C25.2°C
3 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
28 °C
27.9°C28.0°C
2 BF 43%
Η δικαστής που ήθελε να εξολοθρεύσει τους Εβραίους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η δικαστής που ήθελε να εξολοθρεύσει τους Εβραίους

Εν αναμονή απάντησης από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου βρίσκεται η καταγγελία της Ζωής Κωνσταντοπούλου για "δικαστή η οποία δημοσίευε αντισημιτικά σχόλια στο Ίντερνετ από το blogspot marianaonice.blogspot.com". Η καταγγελία έγινε αρκετές φορές στη Βουλή από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αφορά τη Μαριάνθη Παγουτέλη.

Ο Χ. Αθανασίου απάντησε στις 19 Σεπτεμβρίου ότι "ήδη έκανα κάποια ενέργεια, για να δω πού βρίσκεται το ζήτημα", ενώ παραδέχθηκε ότι γνωρίζει τη συγκεκριμένη δικαστικό "γιατί είναι πατριώτισσά μου". Μάλιστα, ο υπουργός μετέφερε στη Βουλή συζήτηση που είχε με τη Ζ. Κωνσταντοπούλου, στην οποία η βουλευτής του ανέφερε τα σχόλια. Εκεί, όπως ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός, "σας είπα ότι αυτό θα το ερευνήσω, για να δω αν πράγματι έχουν αυτούς τους χαρακτηρισμούς που είπατε - όπως τον αντισημιτισμό κ.λπ.".

Σύμφωνα με τη Ζ. Κωνσταντοπούλου "εκκρεμούν καταγγελίες, μεταξύ των οποίων καταγγελία του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου", καθώς στο site της δημοσίευσε, μεταξύ άλλων, σχόλια όπως "κωλοεβραίοι. Μακάρι να τους εξόντωνε τελείως ο Χίτλερ!".

Στις 3 Ιανουαρίου του 2009 το site έγραψε για το "κτήνος του Εβραιοσιωνισμού!! Αυτό το κτήνος που κυριάρχησε στον κόσμο και έφερε την εποχή του κακού και του δαίμονα σε όλη τη γη!". Επίσης η marianaonice έγραψε ότι "η θρησκεία των Εβραίων είναι πολύ μισαλλόδοξη και αντιανθρωπιστική" επιτρέπουν τους φόνους των αλλόθρησκων ως επιβεβλημένους μάλιστα από τη θρησκεία τους! Δεν μπορείς να φανταστείς τι μισαλλοδοξία κρύβουν στις διδαχές των ιερών τους βιβλίων!". Σε άλλο σημείο ισχυρίζεται ότι οι Εβραίοι "εκπαιδεύονται και διδάσκονται στις συναγωγές τους το μίσος κατά των άλλων ανθρώπων, που τους θεωρούν κτήνη με ανθρώπινη μορφή που κατασκεύασε ο θεός για να τους υπηρετούν! Οι Εβραίοι που πιστεύουν σ' αυτά τα ιερά βιβλία (Ταλμούδ) είναι επικίνδυνοι για όλη την ανθρωπότητα και για τους ομοεθνείς τους που δεν αποδέχονται αυτές τις διδαχές!". "Για τους Εβραίους οι άλλοι δεν είναι άνθρωποι", ισχυρίζεται η marianaonice και δίνει μία άλλη "εκδοχή" της ιστορίας για το Ολοκαύτωμα, αναπαράγοντας την ακροδεξιά φιλολογία ότι είναι "μύθος", ότι "τους έφερε τα χρήματα που χρειάστηκαν για να στήσουν το κράτος τους". Άλλωστε, όπως έγραψε η marianaonice στις 7 Ιανουαρίου 2009, "σήμερα οι Εβραίοι Σιωνιστές αποδεικνύονται πιο φασίστες από τους ναζί!".

Στις δίκες Πλεύρη και "Στόχου"

Επισημαίνεται ότι ο Μ. Παγουτέλη δεν έχει παραδεχθεί πως η συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι δική της, όμως, όπως αναφέρει η βουλευτής, υπάρχει φωτογραφία της, αλλά και περιγραφές από στιγμιότυπα της ζωής της. Ένα από αυτά τα στιγμιότυπα είναι στις 10 Ιουνίου 2008 σε ένα τραπέζι με φίλους αγαπημένους, επί τη προαγωγή του προϊσταμένου τους στον ανώτατο βαθμό του κλάδου τους. Πρόκειται για "αγαπημένο συνάδελφο από τα χρόνια της νεότητάς του, αυθεντικό συνδικαλιστή, θαρραλέο, ειλικρινή και εκεί που έπρεπε αμείλικτο και ατόφιο!". Σημειώνεται ότι στις 10 Ιουνίου 2008 προήχθη σε αρεοπαγίτη ο Χ. Αθανασίου, νυν υπουργός (και συμπατριώτης της Μ. Παγουτέλη)! Πάντως, ο Χ. Αθανασίου δεν σχολίασε στη Βουλή αν αληθεύει το συγκεκριμένο περιστατικό.

Η Μ. Παγουτέλη ήταν δικαστής στη δίκη του Κ. Πλεύρη για το βιβλίο του "Εβραίοι, όλη η αλήθεια" και μειοψήφησε στην καταδικαστική απόφαση (έγραψε 32 σελίδες για να δικαιολογήσει τη θέση της). Επίσης, ήταν δικαστής έδρας στην υπόθεση της εφημερίδας "Στόχος", που κατηγορήθηκε για ηθική αυτουργία σε επίθεση σε στέκι μεταναστών στα Χανιά - δικηγόρος του "Στόχου" ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL